Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump (πρόεδρος ΗΠΑ): Θεαματική άνοδος της δημοφιλίας του σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση

Trump (πρόεδρος ΗΠΑ): Θεαματική άνοδος της δημοφιλίας του σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση
Στα ύψη η δημοφιλία του Aμερικανού προέδρου, Donald Trump, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού
Εντυπωσιακά ποσοστά φαίνεται να καταγράφει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ την Τρίτη 24 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, το 49% των 1.020 συμμετεχόντων που ερωτήθηκαν μεταξύ 13 και 22 Μαρτίου δήλωσε ότι εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ο Trump ως πρόεδρος, το 45% δήλωσε αρνητικά διακείμενο, ενώ ένα 6% δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη.
Επίσης, το 60% των Αμερικανών εγκρίνει τη διαχείριση του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το 38% την απορρίπτει.

Σε ό,τι αφορά τους Ρεπουμπλικανούς, το κόμμα του, ο πλανητάρχης απολαμβάνει μια αποδοχή της τάξεως του 90%, με το ρεκόρ του να ανέρχεται στο 94%.
Από την άλλη, μεταξύ των Δημοκρατικών απολαμβάνει ποσοστό δημοφιλίας της τάξεως του 27%, ενώ όσοι πολίτες δεν τοποθετούνται κομματικά και αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι του δίνουν ένα 60%.

Η κυβέρνηση Trump επικρίθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19.
Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης γιατί υποτίμησε τις επιπτώσεις της νόσου.
Ωστόσο, στις 16 Μαρτίου, αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, παροτρύνοντας τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό και τις περιττές μετακινήσεις.
Επίσης, η κυβέρνηση ενημέρωνε καθημερινά το κοινό για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και για το τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Donald Trump αξιολογήθηκε θετικά για τη διακυβέρνησή του από την πλειονότητα των Αμερικανών από την ανάρρησή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης