Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Οι ανεπτυγμένες οικονομίες αντέχουν το κόστος του κορωνοϊού… για το 2020

tags :
DBRS: Οι ανεπτυγμένες οικονομίες αντέχουν το κόστος του κορωνοϊού… για το 2020
Οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες διαθέτουν τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο
Οι ανεπτυγμένες οικονομίες αντέχουν το κόστος του κορωνοϊού, τουλάχιστον για φέτος, εκτιμούν οι αναλυτές της DBRS Morningstar.
Όπως τονίζεται, οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες διαθέτουν τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να εφαρμόσουν τα προσωρινά μέτρα για να περιορίσουν την οικονομική ζημιά που προκαλεί η πανδημία του COVID -19.
Η απάντηση στον κορωνοϊό, θέτει τις κυβερνήσεις αντιμέτωπες με ένα διαφορετικό δίλημμα.
Τα μέτρα στήριξης θα έχουν κόστος και οι κυβερνητικές ισορροπίες θα επιδεινωθούν διεθνώς.
Μέχρι τώρα, ωστόσο, τα μέτρα φαίνονται επαρκώς στοχοθετημένα και προσωρινά για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιολόγηση για τις πιο προηγμένες οικονομίες.
"Σε σύγκριση με τα χρόνια που προηγήθηκαν της τελευταίας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, τα θεμελώδη οικονομικά μεγέθη είναι ισχυρότερα στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες", σημειώνει ο Thomas R. Torgerson, Διευθύνων Σύμβουλος και Υπεύθυνος Αξιολογήσεων στην DBRS Morningstar.
"Υπάρχει ακόμη τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης, αλλά αναμένουμε ότι το κόστος της στήριξης της οικονομίας θα παραμείνει διαχειρίσιμο για τις πιο προηγμένες οικονομίες."


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης