Τελευταία Νέα
Διεθνή

Koike (Ιαπωνία): Το Τόκιο βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο - Πιθανό το lockdown εάν αποτύχουν τα υπόλοιπα μέτρα

Koike (Ιαπωνία): Το Τόκιο βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο - Πιθανό το lockdown εάν αποτύχουν τα υπόλοιπα μέτρα
Η κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από τους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους
Έκκληση προς τους κατοίκους του Τόκιο να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες τις άσκοπες μετακινήσεις απηύθυνε σήμερα (25/3) η κυβερνήτης της Ιαπωνικής πρωτεύουσας, Yuriko Koike, ενω μέσω ανησυχιών ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού θα μπορούσαν να καταγράωουν σημαντική αύξηση.
Ειδικότερα, η κα Koike δήλωσε ότι «παρατηρείται μία αύξηση αυτή την εβδομάδα στον αριθμό των ατόμων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό», προσθέτοντας ότι «το Τόκιο βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και μπορεί να υπάρξει έκρηξη στον αριθμών νέων κρουσμάτων εάν δεν ενεργήσουμε σωστά».
Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι «το lockdown σε ολόκληρη την πόλη ίσως γίνει η μόνη διαθέσιμη λύση εάν αποτύχουν τα υπόλοιπα μέτρα στον περιορισμό των νέων κρουσμάτων».
«Καλώ τους συμπολίτες μου να παραμείνουν στο σπίτι τους αυτές τις ημέρες και να βγουν έξω μόνο για απαραίτητους λόγους», δήλωσε η κα Koike, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν ανησυχίες στο Τόκιο ότι η συσσώρευση ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό θα οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη».
«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα έχουμε κάποια άλλη επιλογή παρά να επιβάλλουμε αυστηρά περιοριστικα μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνήτης του Τόκιο.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των κρουσμάτων στην ιαπωνικής πρωτεύουσα ανέρχεται σε 200, με το Υπουργείο Υγείας της χώρας ωστόσο να εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 κρούσματα μέχρι τις 8 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης