Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση η Βενεζουέλα λόγω κορωνοϊού – Ζητά βοήθεια από την Κίνα

tags :
Σε απόγνωση η Βενεζουέλα λόγω κορωνοϊού – Ζητά βοήθεια από την Κίνα
Χωρίς την Κίνα μένουμε αβοήθητοι, ανέφερε Βενεζουελάνος αξιωματούχος
Από την Κίνα ζητά βοήθεια η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Βενεζουέλα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Κίνα για πιθανή στήριξη ώστε να αντεπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πτώση στην τιμή του πετρελαίου και το ξέσπασμα της φονικής νόσου του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση του Nicolas Maduro ελπίζει σε επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών με άξονα το πετρέλαιο που είχαν συναφθεί πριν από 15 χρόνια.
Το Πεκίνο διατήρησε διπλωματικούς δεσμούς με το Καράκας και τάσσεται ανοιχτά κατά των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στον Maduro.
Συνεπώς, υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας.
Οι συνομιλίες ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Maduro και βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφεραν οι πηγές.
«Χωρίς (την Κίνα), μένουμε αβοήθητοι» ανέφεραν Βενεζουελάνοι αξιωματούχοι για το θέμα.
Η Βενεζουέλα θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτη στον κορωνοϊό λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος, της έλλειψης τρεχούμενου νερού και ιατρικών αναλωσίμων στα δημόσια νοσοκομεία.
Η κυβέρνηση Maduro ζήτησε την άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας, ενώ την περασμένη εβδομάδα αιτήθηκε μάταια βοηθείας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης