Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Στην κατηγορία σκουπιδιών τα ομόλογα της Ford με βαθμολογία BB+ από BBB-

Standard & Poor’s: Στην κατηγορία σκουπιδιών τα ομόλογα της Ford με βαθμολογία BB+ από BBB-
H απόφαση να υποβαθμιστεί η Ford σημαίνει πως η εταιρεία βρίσκεται σε οριακό σημείο
Στην υποβάθμιση των ομολόγων της Ford προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, με την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας να κατρακυλά από το BBB- στο BB+.
H απόφαση να υποβαθμιστεί η Ford Motor Co από έναν επενδυτικό βαθμό σε έναν κερδοσκοπικό σημαίνει πως οι πιστωτικές μετρήσεις και η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας βρίσκονταν σε οριακό σημείο ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, εξηγούν οι αναλυτές της Standard & Poor’s.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της ζήτησης στην αγορά αυτοκινήτου, δικαιολογούν την υποβάθμιση.
Σημειωτέον ότι η Ford Motor Co έχει ήδη ανακοινώσει πως αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Ευρώπη για τέσσερις εβδομάδες, καθώς επίσης και την αλυσίδα παραγωγής στη Βόρεια Αμερική, για να απολυμάνει τις εγκαταστάσεις της, ώστε να εμποδίσει τη διασπορά της νόσου Covi-19.
«Αναμένουμε ότι το περιθώριο EBITDA της Ford θα παραμείνει κάτω από το 6% και πιστεύουμε ότι ο λόγος ταμειακή ροή του προς χρέος είναι απίθανο να υπερβεί το 15% σε σταθερή βάση» εκτιμούν οι αναλυτές της Standard & Poor’s.
Η Ford έχει αντλήσει 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πιστωτική της γραμμή και 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συμπληρωματική πιστωτική της γραμμή.
Όπως, λοιπόν, εκτιμάται, η τρέχουσα ταμειακή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Δίνουμε αρνητικό outlook, κάτι που αντανακλά την πιθανότητα 50% ότι θα μπορούσαμε να προβούμε σε νέα υποβάθμιση, ανάλογα με παράγοντες όπως είναι η διάρκεια των διακοπών στην αλυσίδα παραγωγής, το ποσοστό καύσης μετρητών και η επάρκεια των ρευστών διαθεσίμων» καταλήγει η ανακοίνωση της Standard & Poor’s.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης