Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν κατά +2,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν κατά +2,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα αυξηθεί κατά +2,2% ετησίως
Επιβράδυνση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/3) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία αποδειχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +2,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +2,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο +2,2%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της BoJ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στους τομείς υπηρεσιών επικοινωνίας, ταχυδρομικών δραστηριοτήτων, ακίνητης περιουσίας και χρηματοδότησης.
Στον αντίποδα, οι τιμές κατέγραψαν ετήσια πτώση στον τομέα διαφημιστικών υπηρεσιών, ενώ εξαιρουμένου του τομέα διεθνών μεταφορών, ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώνεται επίσης στο +2,1% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης