Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πρόταση BC Partners για εξαγορά της Forthnet και οι λεπτομέρειες από Duet

tags :
Η πρόταση BC Partners για εξαγορά της Forthnet και οι λεπτομέρειες από Duet
Nέα πρόταση για την εξαγορά της Forthnet, μετά από αυτή του βρετανικού επενδυτικού fund Duet Private Equity, έχει πέσει στο τραπέζι.
Nέα πρόταση για την εξαγορά της Forthnet, μετά από αυτή του βρετανικού επενδυτικού fund Duet Private Equity, έχει πέσει στο τραπέζι.
Οι πιστώτριες τράπεζες έλαβαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού Ομίλου από την θυγατρική της BCP, την σερβική United Group, ένας μεγάλος Όμιλος με παρουσία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στο χώρο της σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και internet.
Γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της BC Partners, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείες τηλεπικοινωνιών τόσο στα Βαλκάνια όσο και στις ΗΠΑ, για την εξαγορά της Forthnet είναι στρατηγικό και όχι απλά επενδυτικό.
Όσον αφορά την πρόταση της Duet Private Equity Limited, με έδρα το Λονδίνο επισημοποιήθηκε προ ημερών και με σχετική ανακοίνωση και αφορά στην απόκτηση ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων ομολογιών και μετοχών της Forthnet.
Eιδικότερα η πρόταση της Duet, η οποία κυμαίνεται στα 41 εκατ ευρώ, προβλέπει την αγορά του συνόλου του χρέους της Forthnet περί τα 310 εκατ. ευρώ περίπου και στα οποία περιλαμβάνεται μετατρέψιμο ομολογιακό που δίδει τη δυνατότητα στον αγοραστή να ελέγξει έως και το 40% σχεδόν του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του.
Παράλληλα προβλέπει συμφωνία απόκτησης και των μετοχών που ελέγχουν σήμερα οι τράπεζες υπό όρους και σε δεύτερο χρόνο.
Ο νέος γύρος συνομιλιών με τις παραπάνω εταιρίες προέκυψε μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων των τραπεζών με την Alter Εgo του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ειδικότερα ο Ε. Μαρινάκης με επιστολή του στις 11 Μαρτίου καταλόγισε ευθύνες στην Alpha Bank ότι το τελευταίο διάστημα (η σχετική συμφωνία ήταν να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου), έθετε διάφορα προσκόμματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο των υπογραφών.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση απόκτησης της Forthnet από την Alter Ego προέβλεπε την εξαγορά ποσοστού χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Επισημαίνεται ότι η Forthnet έχει περάσει στον έλεγχο τον τραπεζών, οι οποίες και εκκίνησαν τις διαδικασίες για την πώληση της, πριν από 3,5 χρόνια.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια  εμφανίστηκαν ως διεκδικητές επενδυτικά σχήματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως αυτές των Vodafone-Wind με ένταξη στο πτωχευτικό άρθρο 106Β, του ANT1 με κούρεμα των δανείων κατά 70%-90%, αλλά και άλλες προτάσεις μεγάλων επενδυτικών funds του εξωτερικού, όπως του Apollo και της Odyssey που πρότειναν επενδύσεις και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης