Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,10% - Ομόφωνη η απόφαση

Τράπεζα της Αγγλίας: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,10% - Ομόφωνη η απόφαση
Η Bank of England εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας εάν χρειαστεί
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (26/3) συνεδρίασης, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητά της να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,10% το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας συμφώνησε να συνεχίσει το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 645 δισ. στερλινών, παρακολουθώντας παράλληλα την εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον COVID-19.
«Οι οικονομικές συνέπειες γύρω από την πανδημία του COVID-19 γίνεται όλο και περισσότερο εμφανείς και είναι πιθανή μία ιδιαίτερα απότομη μείωση της δραστηριότητας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες στις επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα και να αυξήσει την ανεργία», δήλωσε η BoE μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Παράλληλα, η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι «είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να προβλέψουμε το ακριβές μέγεθος του οικονομικού σοκ από τον κορωνοϊό», ενώ αναφερόμενη στον πληθωρισμό τόνισε ότι «θα υπάρξει ενίσχυση από τη σημαντική υποτίμιση της στερλίνας μακροπρόθεσμα».
«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί περαιτέρω προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει σύσφιγξη των οικονομικών συνθηκών και να στηρίξει την οικονομία», αναφέρει η Τράπεζα της Αγγλίας.
Μάλιστα, η BoE ολοκληρώνει την ανακοίνωσή της λέγοντας ότι «θα επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο τις αγορές περιουσιακών στοιχείων εάν χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης