Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχεται καταιγίδα υποβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης σε κράτη και εταιρείες, σύντομα λόγω κορωνοϊού

Έρχεται καταιγίδα υποβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης σε κράτη και εταιρείες, σύντομα λόγω κορωνοϊού
Ο αμερικανικός οίκος S&P έχει ήδη κάνει 565 υποβαθμίσεις το α΄ τρίμηνο του 2020, η Moody’s 342 και η Fitch 192 υποβαθμίσεις
Μορφή χιονοστιβάδας αναμένεται να λάβουν οι υποβαθμίσεις εταιρειών και κρατών από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης λόγω των επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Θυμίζεται πως στις 25 Μαρτίου η Μoody’s προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα για ένα υφεσιακό σοκ άνευ προηγουμένου, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2021.
Οι οικονομίες των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G20) στο σύνολό τους θα βρεθούν σε ύφεση φέτος, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, είπε η Moody’s.
Μόλις χθες η Standard & Poor’s προχώρησε στην υποβάθμιση των ομολόγων της Ford σε «Junk» («σκουπίδια»), με την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας να κατρακυλά από το BBB- στο BB+.
Μάλιστα, μετά από αυτή την υποβάθμιση η Ford αναδεικνύεται στον δεύτερο μεγαλύτερο «έκπτωτο άγγελο» μετά τη General Motors.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Standard & Poor’s αλλάζει επί τα χείρω τις εταιρικές αξιολογήσεις ώστε αυτές να συμβαδίζουν με την αμερικανική οικονομία.

Όπως αναφέρει η Bank of America, οι επί τα χείρω αξιολογήσεις αποτιμώνται μέχρι στιγμής σε 240 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ειδικότερα, στον τομέα της Ενέργειας αναλογούν 85 δισεκατομμύρια δολάρια (30%) και ακολουθεί η αυτοκινητοβιομηχανία με 81 δισεκατομμύρια δολλάρια.
Η δε S&P έχει ήδη κάνει 565 υποβαθμίσεις αυτό το τρίμηνο (ρεκόρ), η Moody’s 342 και η Fitch 192.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης