Τελευταία Νέα
Speculator

Οι μετοχές με «ανοσία» στον κορωνοϊό – Ποιες κερδίζουν τη μάχη στην πρώτη αντίδραση

tags :
Οι μετοχές με «ανοσία» στον κορωνοϊό – Ποιες κερδίζουν τη μάχη στην πρώτη αντίδραση
Οι τράπεζες εξακολουθούν να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25 – Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ τις μικρότερες
Με το ΧΑ να έχει ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά των 470 μονάδων (ενδοσυνεδριακό χαμηλό έτους στις 17/3) και να έχει ανακτήσει 100 μονάδες στις τελευταίες συνεδριάσεις κάποιες μετοχές φαίνεται πως κερδίζουν το στοίχημα και αποκτούν… ανοσία στον κορωνοϊό.
Η αγορά εξακολουθεί να καταγράφει μεγάλες απώλειες 37,5% από την αρχή του έτους με αρκετές μετοχές να έχουν απώλειες μεγαλύτερες της αγοράς, αλλά υπάρχουν και εκείνες που δείχνουν ότι οι επενδυτές τις εμπιστεύονται και θεωρούν ότι θα πρωταγωνιστήσουν την επόμενη μέρα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως παρά τη μεγάλη χθεσινή (26/3) άνοδο των τραπεζικών μετοχών, εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.
Η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα έχουν απώλειες περίπου 67% από την αρχή του έτους.
Η Πειραιώς έχει απώλειες 58,5% και η Eurobank 54,5%.
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση εντυπωσιακή είναι η πορεία της Τέρνα Ενεργειακή η οποία χάνει μόλις 4% από την αρχή του έτους και η ΕΥΔΑΠ με απώλειες οριακά μικρότερες από 10%.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με υψηλά ταμειακά διαθέσιμα είχε βρεθεί πρόσφατα να διαπραγματεύεται χαμηλότερα από τα διαθέσιμά της.
Ωστόσο, οι αγοραστές εντόπισαν την «ευκαιρία» και ώθησαν με τις αγορές τους τη μετοχή.
Από τις τραπεζικές μετοχές και εκτός συστημικών ξεχωρίζει η Ελλάδος με απώλειες 12,4% αλλά και με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χθες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2019.
Αρκετά καλή είναι και η μετοχική συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ ο οποίος χάνει 13,9% αλλά και του ΟΤΕ ο οποίος υποχωρεί μόλις 16%.
Από τις μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων η ύπαρξη δημόσιων προτάσεων αποτελεί ασπίδα για κάποιες μετοχές όπως των Περσεύς, Σελόντα και Νηρεύς, οι οποίες δε καταγράφουν απώλειες από την αρχή του έτους.
Η Καράτζης, για την οποία επίσης υπάρχει δημόσια πρόταση, ο τίτλος ενισχύεται 25% από την αρχή του έτους.
Μετοχές με περιορισμένη εμπορευσιμότητα όπως ΚΡΕΚΑ, Μινέρβα, CPI, Logismos και Προντέα καταφέρνουν να έχουν κέρδη στο ίδιο διάστημα με την ΚΡΕΚΑ να ξεχωρίζει με άνοδο 244%.
Επίσης ξεχωρίζει η Lavipharm, όπου ο βασικός μέτοχος δίνει συχνά το «παρών» στην πλευρά των αγοραστών, απορροφώντας την προσφορά και δίνοντας στη μετοχή κέρδη 35%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης