Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Μισές αλήθειες από τη κυβέρνηση για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα

Μισές αλήθειες από τη κυβέρνηση για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα
Ισχυρές πιέσεις δέχεται αυτό το διάστημα η κυβέρνηση για την μαζική μεταφορά στην ενδοχώρα μεταναστών που σήμερα στοιβάζονται στα νησιά. Προς το παρόν τις αποκρούει, αλλά η πρόσφατη απόφαση για την στελέχωση των 28 δομών φιλοξενίας με κρατικούς υπαλλήλους δείχνει ότι το σκέπτεται σοβαρά…
-Οι δομές αυτές δεν είναι νέες, έχει δίκιο ο Πέτσας. Στα χαρτιά όμως.
Πολλές από αυτές υπολειτουργούν σε επίπεδο…τσαντιρομαχαλά και σε κάθε περίπτωση, στην μεγάλη τους πλειονότητα, δεν είναι κλειστές!
Επομένως άκρως ακατάλληλες για φιλοξενία Αφγανών αγνώστου ταυτότητας…


-Τώρα κάνουν μια προσπάθεια να τις…σουλουπώσουν, διορίζοντας και διοικητές(!) για να μην κάνουν κουμάντο οι ΜΚΟ και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν υπάρχουν υποδομές για την μεταφορά 50 χιλιάδων ανθρώπων όπως απαιτεί η Κομισιόν, ούτε βεβαίως αυτή μπορεί να συμβεί εν μέσω κορωνοιού. Και ασφαλώς δεν ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί χωρίς να υπάρξουν πρώτα εγγυήσεις ότι δεν θα πατήσει το πόδι του άλλος λαθρομετανάστης στα νησιά.
Αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε το οξύμωρο να γεμίζει η ενδοχώρα και να μην αδειάζουν τα νησιά.

-Στο μεταξύ άρχισαν τα όργανα. Με τη βοήθεια ΜΚΟ που ανέλαβε τη νομική τους εκπροσώπηση τρείς Αφγανές και τα οκτώ ανήλικα παιδιά τους που έφτασαν σε ελληνικό έδαφος μετά τις 2 Μαρτίου, με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητούν να ακυρωθεί η ΠΝΠ για την αναστολή αιτήσεων ασύλου!
Η συζήτηση ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά υπέβαλλαν και αίτημα προσωρινής διαταγής.

-Ευτυχώς ο νέος πρόεδρος Αθανάσιος Ράντος είχε μειοψηφήσει στην εγκληματική απόφαση του 2018 που δίνει δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης ανά την επικράτεια σε όλους όσους έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου.
Και μάλλον διαβλέπει την εθνική διάσταση του ζητήματος. Αλήθεια η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει περάσει από το…μαγαζί, τι γνώμη έχει;

-Δεν θα το πιστέψετε, αλλά έγινε και αυτό. Υπήρξε εισήγηση στον πρωθυπουργό να μην υπογράψει την επιστολή με το αίτημα για τα Corona bonds, προκειμένου να μην θυμώσουν μαζί μας οι Γερμανοί! 
Ο Μητσοτάκης το διπλοσκέφτηκε, αλλά βάρυνε στην απόφαση του η συμμετοχή στο… «Κίνημα για τα ευρωομόλογα» του Βελγίου και του Λουξεμβούργου που ασφαλώς δεν μπορούν να θεωρηθούν χώρες του Ευρωπαικού Νότου. Ούτε οι κυβερνήσεις τους…αντιγερμανικές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης