Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη μνημονιακή διάρκεια της μείωσης των αποδοχών σε εταιρίες που εφαρμόζουν ευέλικτα σχήματα

tags :
Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη μνημονιακή διάρκεια της μείωσης των αποδοχών σε εταιρίες που εφαρμόζουν ευέλικτα σχήματα
To χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της επίμαχης ΠΝΠ
Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις από κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις και τραβάει προς τα πίσω τον χρόνο στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έδινε τη δυνατότητα στις λειτουργούσες εταιρίες να αναδιανέμουν το προσωπικό τους ως τέλος Σεπτεμβρίου εκ περιτροπής, καταβάλλοντας το 50% των αποδοχών.
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, η οποία θα ελαχιστοποιεί το χρόνο μέσα στον οποίο οι εργοδότες με διευθυντική απόφαση όπως είχε γράψει το ΒΝ (ΔΕΣ ΕΔΩ) μέχρι τέλος Απριλίου, ενώ θα αφήνει ανοιχτό το θέμα παράτασης σε περίπτωση που η κρίση πανδημίας συνεχίζεται.
Η επανεξέταση του μέτρου θα γίνει στις 30 Απριλίου και έως τότε οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα να απασχολούν τους εργαζόμενούς τους 2 εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας μειωμένους μισθούς κατά 50% των προβλεπόμενων αποδοχών.
Υπενθυμίζεται πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση της ΠΝΠ (άρθρο 9) δεν έχει ρητή αναφορά περιορισμού του μέτρου «σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, βάσει Κ.Α.Δ κύριας δραστηριότητας, ως κλάδοι πληττόμενοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19» όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την διάταξη για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Όσον αφορά στην διάρκεια του μέτρου, αυτή οριοθετείται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε «χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες» από την έναρξη ισχύος της επίμαχης ΠΝΠ, που είναι η 20 Μαρτίου (συνεπώς έως 20 Σεπτεμβρίου).
Όπως ρητά αναφέρεται «ο εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:
– Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο 2 εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,
– Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,
– Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
Στο τέλος κάθε μήνα o εργοδότης υποχρεούται να δηλώνει την εφαρμογή του ανωτέρω τρόπου εργασίας σε ειδικό έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης