Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια ρίχνουν στην παγκόσμια οικονομία οι G20

tags :
Περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια ρίχνουν στην παγκόσμια οικονομία οι G20
Οι επικεφαλής των κρατών μελών της G20 υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού
Τονωτική ένεση «άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» στην παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσαν τα κράτη μέλη της G20 μετά από τηλεδιάσκεψη τους για να «αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες της πανδημίας» του κορωνοϊού.
Οι ηγέτες της G20 δήλωσαν έτοιμοι να ενισχύουν τα παγκόσμια οικονομικά δίκτυα ασφαλείας, απευθύνοντας έκκληση για μεγαλύτερο συντονισμό στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεσμεύτηκαν ότι «θα το ξεπεράσουμε» αυτό όλοι μαζί, αναφερόμενοι στις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
«Ανησυχούμε βαθύτατα για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν όλες οι χώρες, ιδίως οι αναπτυσσόμενες και οι λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, κυρίως η Αφρική και τα μικρά νησιωτικά κράτη», επισήμαναν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν, όπου προσθέτουν ότι οι πρόσφυγες και οι εκτοπισμένοι αντιμετωπίζουν «ιδιαίτερο κίνδυνο».
Οι επικεφαλής των κρατών μελών της G20 υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, θεωρώντας «απόλυτη προτεραιότητα» τους την αντιμετώπιση των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σήμερα υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, οι ηγέτες της G20 τόνισαν την αφοσίωσή τους στο να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη, να προφυλάξουν την οικονομική σταθερότητα και να επαναφέρουν την ανάπτυξη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης