Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Κορύφωση της μόλυνσης του κορωνοϊού στα μέσα Απριλίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Έρχεται ανάκαμψη τύπου U

tags :
UBS: Κορύφωση της μόλυνσης του κορωνοϊού στα μέσα Απριλίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Έρχεται ανάκαμψη τύπου U
Η UBS αναμένει συντονισμένα δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα - όπως συμβαίνει τώρα - προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οδυνηρή παύση της οικονομικής δραστηριότητας
"Η αντίδραση των τελευταίων ημερών στη Wall Street αποδεικνύει ότι η πολιτική ανταπόκριση της κεντρικής τράπεζας (Fed) επιτυγχάνει αργά την αποκατάσταση της λειτουργίας της αγοράς, τη σταθεροποίηση του κόστους δανεισμού, τη μείωση της μεταβλητότητας και τη στήριξη της ρευστότητας".
Αυτό αναφέρει ο Mark Haefele, Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της UBS, τονίζοντας ότι οι αγορές είναι πλέον κοντά στην τιμολόγηση του βασικού σεναρίου που διατυπώσαμε την περασμένη εβδομάδα η τράπεζα.
Στο βασικό της σενάριο αναμένει τα νέα ποσοστά μόλυνσης από το COVID-19 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να φτάνουν στα μέσα Απριλίου στην κορύφωσή τους και οι σοβαροί περιορισμοί να αρχίζουν να αίρονται από τα μέσα Μαΐου.
Αναμένει, επίσης, συντονισμένα δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα - όπως συμβαίνει τώρα - προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οδυνηρή παύση της οικονομικής δραστηριότητας.
Το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα είναι η ανάκαμψη σε σχήμα U, η οποία θα συμβεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης