Τελευταία Νέα
Διεθνή

PBOC: Ελεγχόμενος ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας - Τα θεμελιώδη παραμένουν ανθεκτικά

tags :
PBOC: Ελεγχόμενος ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας - Τα θεμελιώδη παραμένουν ανθεκτικά
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας τόνισε ότι η οικονομία της χώρας παραμένει ανθεκτική
Στο γεγονός ότι ο αντίκτυπος της επιδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι ελεγχόμενος, αναφέρθηκε σήμερα (27/3) η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, τονίζοντας παράλληλα ότι η οικονομάι της χώρας παραμένει ανθεκτική.
Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η People's Bank of China δήλωε ότι «ο αντίκτυπος από την επιδημία του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι γενικά ελεγχόμενος», διευκρινίζοντας ότι «τα θεμελιώθη της οικονομίας παραμένουν ανθεκτικά».
Ωστόσο, η Τράπεζα τονίζει ότι «οι καθοδικές πιέσεις στην οικονομία της Κίνας έχουν αυξηθεί», προσθέτοντας ότι «η Κίνα θα χρημσιμοποιήσει τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής προκειμένου να διατηρήσει ευρεία ρευστότητα».
«Η εγχώρια οικονομία αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις και η εξάπλωση του ιού σε άλλες χώρας είναι κακή για την εγχώρια οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση της PBOC, για να προσθέσει ότι «θα χρησιμοποιήσουμε πολλαπλά εργαλία νομισματικής πολιτικής και θα αποφύγουμε τους συστημικούς κινδύνους».
Παράλληλα, η Τράπεζα επεσήμανε ότι «θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις των επιτοκίων και θα καθοδηγήσουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να αυξήσουν τη στήριξή τους προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης