Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την επίταξη της General Motors αποφάσισε ο Trump (πρόεδρος ΗΠΑ) για την παραγωγή αναπνευστήρων

Την επίταξη της General Motors αποφάσισε ο Trump (πρόεδρος ΗΠΑ) για την παραγωγή αναπνευστήρων
Bάσει στρατιωτικού νόμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέταξε τα εργοστάσια της General Motors
Την επίταξη της παραγωγικής αλυσίδας των General Motors και Ford αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως είχε προειδοποιήσει, βάσει στρατιωτικού νόμου, για την παραγωγή αναπνευστήρων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Σήμερα υπέγραψα ένα προεδρικό διάταγμα που εξουσιοδοτεί τον υπουργό Υγείας, βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, να απαιτήσει από την General Motors να προχωρήσει στην κατασκευή αναπνευστήρων για τις ανάγκες των ΗΠΑ.
Οι διαπραγματεύσεις μας με την GM σχετικά με την προμήθεια αναπνευστήρων ήταν παραγωγικές, αλλά ο αγώνας μας κατά του ιού επείγει.
Η GM σπαταλούσε χρόνο.
Η σημερινή δράση θα βοηθήσει στη γρήγορη παραγωγή αναπνευστήρων που θα σώσει ζωές Αμερικανών».
Ο Donald Trump είχε καλέσει, με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να ξεκινήσουν αμέσως την κατασκευή αναπνευστήρων για να αντιμετωπίσει η χώρα στην επιδημία του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems, που θα επέτρεπε την παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων.
«Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό της, που έχει βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο κι άλλο ένα εργοστάσιο και να ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΤΩΡΑ!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.
«FORD, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ!» συμπλήρωσε.
Η ανακοίνωση, εντούτοις, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον φόβο του κόστους αυτής της επιχείρησης, που εκτιμήθηκε σε 1 και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης