Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα στην Αυστραλία - Πρόστιμα και κλειστές παραλίες

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα στην Αυστραλία - Πρόστιμα και κλειστές παραλίες
Στα 3.583 τα κρούσματα στην Αυστραλία
Αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επέβαλλε η Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες και απειλώντας και με άλλους περιορισμούς σε περίπτωση που οι πολίτες αψηφήσουν τις εκκλήσεις να μείνουν στο σπίτι.
Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στους 403, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε στα 3.583, με τα δύο τρίτα από αυτά να εντοπίζονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.
Πάντως, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία παραμένει χαμηλότερος συγκριτικά με άλλες χώρες, αν και επιταχύνεται, κυρίως στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας.
Από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 28/3 , οι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες, με το κόστος να καλύπτεται από την κυβέρνηση, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.
Σημειώνεται ότι τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα υγείας.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστεί αυστηρότερη εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης σε περίπτωση που τα περιστατικά τοπικής διάδοσης αυξηθούν με ανησυχητικό ρυθμό.
Στο μεταξύ, αν και δεν έχει δοθεί πανεθνική εντολή για παραμονή στο σπίτι, έχουν κλείσει αίθουσες ψυχαγωγίας και άλλοι χώροι συναθροίσεων, ενώ στη Βικτόρια η αστυνομία απέκλεισε και την πρόσβαση σε παραλίες.
Πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης επιβάλλουν οι πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας, μετά από την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων στη Νέα Νότια Ουαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης