Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (Κέντρο Λοιμώξεων ΗΠΑ): Η Ιταλία επλήγη από τον κορωνοϊό λόγω Κινέζων τουριστών

tags :
Fauci (Κέντρο Λοιμώξεων ΗΠΑ): Η Ιταλία επλήγη από τον κορωνοϊό λόγω Κινέζων τουριστών
«Όταν  τα κρούσματα θα παραμένουν για μέρες τα ίδια, τότε η καμπύλη θα αρχίσει να κατεβαίνει» δήλωσε ο Fauci
Τους λόγους για τους οποίους επλήγη με τέτοια σφοδρότητα από τον κορωνοϊό εξηγεί ο Anthony Fauci, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ.
Όπως σημειώνει ο Αμερικανός επιστήμονας, η Ιταλία επλήγη έντονα από την πανδημία, επειδή το τελευταίο διάστημα φιλοξένησε πολλούς Κινέζους τουρίστες τους τελευταίους μήνες.
«Όταν εξετάζουμε τα διαφορετικά πρότυπα του τι συνέβη σε διάφορες χώρες, την Κίνα και τη Νότια Κορέα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στη βόρεια Ιταλία, μας δίνει πραγματικά μια ενδιαφέρουσα εικόνα για ορισμένα πράγματα, σχετικά με τη νόσο» δήλωσε ο Fauci στο CNN.
 
«Όταν  τα κρούσματα θα παραμένουν για μέρες τα ίδια, τότε η καμπύλη θα αρχίσει να κατεβαίνει» δήλωσε ο Fauci, προσθέτοντας ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει ακόμη αυτή η τάση.
«Η Ιταλία επλήγη πολύ άσχημα επειδή είχε μεγάλο αριθμό  τουριστών από την Κίνα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.



Σημείωσε επίσης ότι το ξέσπασμα του ιού στην πολιτεία της Ουάσιγκτον διαφέρει από την περίπτωση της Νέας Υόρκης, που πλήττεται με πρωτοφανή ένταση.
«Είμαστε μια μεγάλη χώρα, και υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα», εξήγησε.
Το ξέσπασμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον περιελάμβανε τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε πολλούς οίκους ευγηρίας ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης είναι ταξιδιωτικό κέντρο που δέχεται πολλούς επισκέπτες εξήγησε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης