Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Παλεύουμε με αποφασιστικότητα - Ακόμη μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Χαρδαλιάς: Παλεύουμε με αποφασιστικότητα -  Ακόμη μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά
"Είμαστε ακόμη στην αρχή", τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς
«Στη μικρή Ελλάδα, παλεύουμε με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα.
Είμαστε ακόμη στην αρχή.
Έχουμε ένα βουνό να διαβούμε», τόνισε από την Κοζάνη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός συμμείχε σε σύσκεψη στη Νεάπολη και ανακοίνωσε όιτι για ακόμη μια εβδομάδα θα συνεχιστεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά, η οποία είχε παραταθεί μέχρι τις 6 Απριλίου.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε έναν Γολγοθά που όλοι οι Έλληνες πρέπει να ανέβουμε χέρι – χέρι» και πρόσθεσε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων, πέρα από την ευθύνη του κράτους που θα κάνει ότι πρέπει, θα κριθεί και στην ατομική ευθύνη του καθενός μας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε επιδημιολογικά και επιχειρησιακά την όλη κατάσταση μετά και τα περιοριστικά μέτρα πολιτικής προστασίας που επιβλήθηκαν στους δύο οικισμούς».
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα ανακλαστικά και τους χειρισμούς των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης στην οργάνωση και αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή και έχουμε να διαβούμε ένα βουνό που βρίσκεται μπροστά μας»..
Υπογράμμισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο και επανέλαβε ότι χρειάζεται «να δείξουμε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν οι πολίτες επιδείξουν συνέπεια, υπομονή και επιμονή στους στόχους που έχουν τεθεί στο τέλος θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης,  ανέφερε ότι τα μέτρα καραντίνας στα δύο χωριά είχαν θετικά αποτελέσματα, καθώς σταθεροποιήθηκε η εξάπλωση του ιού.
Για την περίπτωση της Καστοριάς τόνισε ότι παραμένει ανοικτός, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων με την πολιτική προστασία, εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων υπό μορφή καραντίνας.
Ο δήμαρχος Βοϊου, Χρ. Ζεύκλης ανακοίνωσε ότι το βράδυ του Σαββάτου 28/3 υπήρξαν δύο νέα κρούσματα,  ένα στην Σιάτιστα και ένα στην Γαλατινή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη, επισκέφθηκε με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, τα δύο χωριά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης