Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Gualtieri στην Κομισιόν: Μοιραίο λάθος η απόρριψη των corona - bonds

tags :
Επίθεση Gualtieri στην Κομισιόν: Μοιραίο λάθος η απόρριψη των corona - bonds
H Ευρώπη χρειάζεται «ένα μεγάλο σχέδιο Marshall» για να κρατήσει την οικονομία της στη ζωή, τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών 
Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri με αφορμή την απόρριψη της πρότασης για τα corona –bonds ως βοήθεια για τις χώρες που  πλήττονται από τον Covid-19.
«Τα λόγια της προέδρου της Επιτροπής ήταν λάθος και λυπάμαι που τα είπε», δήλωσε ο Roberto Gualtieri σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται «ένα μεγάλο σχέδιο Marshall» για να κρατήσει την οικονομία της στη ζωή.
Το ιστορικό σχέδιο Marshall ήταν ένα τεράστιο πακέτο οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της Δυτικής Ευρώπης μετά την καταστροφή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ιταλία πρότεινε στις Βρυξέλλες να εκδώσουν τα λεγόμενα «corona bonds», που αποσκοπούν στη χρηματοδότηση των κρατών απέναντι στην πανδημία Covid-19, που έχει επιφέρει πλήγμα στις οικονομίες της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να κλείσουν λόγω μέτρων καραντίνας.
Σε συνέντευξή της στο DPA, η von der Leyen δεν απέκλεισε την ιδέα των «corona bonds» αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν «το σχέδιο» στο οποίο εργαζόταν η ΕΕ.
«Η λέξη corona bond είναι στην πραγματικότητα απλά ένα σύνθημα», είπε.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ομοίως από τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, η οποία δήλωσε ότι η έκδοση των «corona bonds» δεν αντιπροσωπεύει όλες τις χώρες της ΕΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης