Καθημερινή απολύμανση των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας από τον Δήμο Αθηναίων - Δήλωση Μπακογιάννη

Καθημερινή απολύμανση των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας από τον Δήμο Αθηναίων - Δήλωση  Μπακογιάννη
Aπολυμάνσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και σε χώρους έξω από ιδιωτικές κλινικές, ενώ συνεχίζονται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους έξω από σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια
Καθημερινά απολυμαίνει, από τις αρχές Μαρτίου, τους χώρους πρόσβασης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας,  ο Δήμος Αθηναίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, απολυμάνσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και σε χώρους έξω από ιδιωτικές κλινικές ενώ συνεχίζονται με πολύ μεγάλες δυνάμεις σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους έξω από σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια αλλά και όπου χρειάζεται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Η πρόσφατη παραλαβή υπερσύγχρονων οχημάτων που τετραπλασίασαν τις δυνατότητες των ανθρώπων της Καθαριότητας στον τομέα «πλύσιμο - απολύμανση»,  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  έχει σαν αποτέλεσμα κάθε μέρα πλέον, όχι μόνο να πλένονται αλλά και να απολυμαίνονται σχολαστικά όλοι οι χώροι πρόσβασης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, ανάμεσα στα οποία είναι και τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.
Η διαδικασία γίνεται με απολυμαντικό υγρό σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του επιστημονικού δυναμικού του Δήμου, ώστε να είναι απολύτως αποτελεσματική και ταυτόχρονα ασφαλής για το κοινό.
Οι περίπου 150 εργαζόμενοι που καθημερινά απασχολούνται στην διαδικασία του πλυσίματος και της απολύμανσης της πόλης είναι εφοδιασμένοι με τα πιο σύγχρονα μέσα για την προσωπική τους ασφάλεια (γυαλιά, μάσκες, ειδικές φόρμες και μπότες).
Τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες πραγματοποιούνται απολυμάνσεις επτά μέρες την εβδομάδα είναι τα εξής: Ευαγγελισμός-Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, ΝΙΜΤΣ, Πολυκλινική, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, 401, Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας- Γ. Γεννηματάς, Παίδων «Η Αγία Σοφία», Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», 'Αγιος Σάββας, ΕΛΠΙΣ , Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Αρεταίειο και Αιγινήτειο.
Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ανέφερε «το προηγούμενο διάστημα που ξεκινήσαμε τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, αποτέλεσε εμπειρία για τις απολυμάνσεις.
Είναι η ίδια πρακτική που μας επιτρέπει να κάνουμε επιχειρήσεις απολύμανσης μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS