Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Καταρρέει το σύστημα υγείας λόγω κορωνοϊoύ - Στη μαύρη αγορά γάντια και μάσκες

Βενεζουέλα: Καταρρέει το σύστημα υγείας λόγω κορωνοϊoύ - Στη μαύρη αγορά γάντια και μάσκες
Γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να αγοράσουν μόνοι τους μάσκες και γάντια με 8 δολάρια όταν ο μισθός τους είναι 6 δολάρια
Την κατάρρευση του συστήματος υγείας της Βενεζουέλας εν μέσω της τεράστιας κρίσης πετρελαίου που αντιμετωπίζει η χώρα προβλέπεται ότι θα σημειωθεί στο επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε κακή κατάσταση καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υλικών, όπως μάσκες, γάντια και άλλα αναλώσιμα με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων να αναγκάζονται να αγοράσουν μόνοι τους μάσκες και γάντια.
Να σημειωθεί ότι τα υλικά αυτά πωλούνται πλέον αποκλειστικά στη μαύρη αγορά για 7 με 8 δολάρια το καθένα όταν ο μηνιαίως μισθός στη χώρα είναι 5-6 δολάρια.
Η κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα επί προεδρίας  του Nicola Maduro και οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ επιδεινώνουν το πρόβλημα καθώς έρευνα που επικαλούνται οι FT δείχνει ότι η χώρα είναι η λιγότερο προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την πανδημία κορωνοιού στη Λατινική Αμερική.
Αυτό ανοίγει μια μεγάλη δίοδο για μετάδοση του ιού στη Λατινική Αμερική με ανησυχητικές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης