Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πακέτο στήριξης της οικονομία θα χρειαστεί η Γερμανία εάν το lockdown ξεπεράσει τους 2 μήνες

Νέο πακέτο στήριξης της οικονομία θα χρειαστεί η Γερμανία εάν το lockdown ξεπεράσει τους 2 μήνες
Τα 750 δισ ευρώ που ενέκρινε η κυβέρνηση Merkel δεν επαρκούν τονίζει το Ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Leibniz
Τα 750 δισ ευρώ που ενέκρινε η κυβέρνηση Merkel για την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας εξαιτίας του κορωνοιού επαρκούν για δύο μόνο μήνες δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Leibniz, Reint Gropp.
Μιλώντας στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland υποστήριξε "ότι διανύουμε μια περίοδο πολέμου όπου τον μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία παίζει το κράτος και η κρατική επιχορήγηση ώστε να επανέλθει η οικονομία στην κανονικότητα".
"Αν το  lockdown στη Γερμανία ξεπεράσει τους δύο μήνες η γερμανική οικονομία θα χρειαστεί νέο πακέτο διάσωσης για να ενισχυθεί ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ύφεσης" υπογράμμισε ο γερμανός οικονομολόγος.
Αρκετοί οικονομολόγοι, πολιτικοί και think tank στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα δεν θα οδηγήσει σε κατάρρευση την οικονομία, όμως η Καγκελάριος Merkel και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης υπερασπίστηκαν την παράταση επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.
Ο Gropp ανέφερε ότι η Γερμανία διαφορετικά θα πρέπει σε αυτή τη φάση να εγκρίνει ένα τεράστιο κονδύλι για να πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό  σε όλους τους εργαζόμενους, για να διαπιστωθεί ποιοι δεν νοσούν ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
"Εάν κάποιος δεν έχει μολυνθεί ή είναι ήδη ανοσοποιημένος, αυτός ή αυτή θα πρέπει να είναι σε θέση να εργαστεί ελεύθερα", είπε. "Δεν είναι βιώσιμη λύση για την οικονομία να κρατάς ολόκληρο τον πληθυσμό σε καραντίνα για αρκετούς μήνες" κατέληξε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης