Τελευταία Νέα
Speculator

Τα ψέματα της Εφημερίδας Συντακτών για τον τραπεζικό δανεισμό και τα καυτά ερωτήματα

tags :
Τα ψέματα της Εφημερίδας Συντακτών για τον τραπεζικό δανεισμό και τα καυτά ερωτήματα
Τα πληρωμένα; στην ώρα τους δεκαπενθήμερα, το μπες βγες των αυξήσεων κεφαλαίου και οι λογαριασμοί των ισολογισμών που μπάζουν
Στις 28 Μαρτίου η Εφημερίδα των Συντακτών προκειμένου να δικαιολογήσει την υπαγωγή άνω των 90 εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης εργασίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα ένα κείμενο με τίτλο «Η «ΕφΣυν» και ο ιός της παραπληροφόρησης» (Πατήστε εδώ για το σχετικό σύνδεσμο https://www.efsyn.gr/tehnes/media/236942_i-efsyn-kai-o-ios-tis-parapliroforisis).
Φαίνεται όμως ότι στο κείμενο πιθανότατα από υπερβάλλοντα ζήλο περιλαμβάνονται και ψεύδη ενώ υπάρχουν και ερωτήματα.
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «δεν διαθέτει «βοηθητικές» ενέσεις από τα διάφορα ΚΕΕΛΠΝΟ και ολόκληρο το σύστημα (ούτε ένα ευρώ τραπεζικό δάνειο δεν έχει)».
Αν κάποιος όμως ανατρέξει στις οικονομικές καταστάσεις του 2018 θα διαπιστώσει ότι στο Παθητικό της εταιρίας αναγράφεται τραπεζικός δανεισμός 242.432 ευρώ ενώ είναι άγνωστο τι είδους δανεισμός υπάρχει αν υπάρχει στο τέλος του 2019 καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί οικονομικές καταστάσεις.
Επιπλέον η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «πληρώνει στην ώρα τους τα δεκαπενθήμερα στους ανθρώπους της (μέχρι και σήμερα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα χρωστούμενο) και όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και κυρίως δεν στηρίζεται στα υπερκέρδη κάποιου εφοπλιστή ιδιοκτήτη».
Είναι όμως ακριβές ότι η εφημερίδα δεν έχει χρωστούμενο;
Και αν δεν είχε χρωστούμενα τότε πως εξηγείται ο πανικός να μαζευτούν από τους εργαζόμενους χαρτιά ότι δεν υπάρχουν οφειλές όταν επρόκειτο να δοθούν χρήματα από τα μέτρα στήριξης του τύπου που τελικά εν δόθηκαν.
Πέραν αυτού αν κάποιος ανατρέξει στους ισολογισμούς τους παρελθόντος μπορεί να διαπιστώσει για λεφτά που μπαίνουν και βγαίνουν με διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίου και «τακτοποιήσεων» κεφαλαίου όπου τα χρήματα επιστρέφονται. Επειδή η εταιρία δεν δημοσιεύει στο ΓΕΜΗ τις ακριβείς αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγηθεί πως μπαίνουν και βγαίνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το 2013 και το 2014. Όπως επίσης και πως μεταβάλλεται στη διάρκεια του χρόνου η συμμετοχή του Συνεταιρισμού των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης ΑΕ.
Πέραν αυτού στις οικονομικές καταστάσεις του 2013 και 2014 που μπαίνουν και βγαίνουν χρήματα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εμφανίζονται τα εξής ενδιαφέροντα φαινόμενα.
Στον ισολογισμό του 2013 εμφανίζεται ποσό προοριζόμενο για αύξηση κεφαλαίου 318.000 ευρώ και το 2014 το ποσό προοριζόμενο για αύξηση κεφαλαίου είναι 86.000 ευρώ.
Όμως εκ θαύματος το 2015 στα συγκριτικά στοιχεία τα 86.000 ευρώ εξαφανίζονται.
Έτσι στο μεν ισολογισμό του 2014 η καθαρή θέση εμφανίζεται να είναι αρνητική κατά 139.000 ευρώ ενώ στον ισολογισμό του 2015 η καθαρή θέση για το 2014 γίνεται 225.000 ευρώ. δηλαδή για την ίδια χρήση έχουμε δύο διαφορετικά μεγέθη για την καθαρή θέση. Και από κάτω από τις οικονομικές καταστάσεις βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο ορκωτός της ΣΟΛ κος Ελευθέριος Σαμιώτης.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης