Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tραγωδία ο κορωνοϊός διεθνώς με 33.854 νεκρούς και 716 χιλ. κρούσματα – Ρεκόρ... νεκρών στην Ιταλία 10,8 χιλ και κρουσμάτων στις ΗΠΑ 138 χιλ.

Tραγωδία ο κορωνοϊός διεθνώς με 33.854 νεκρούς και 716 χιλ. κρούσματα – Ρεκόρ... νεκρών στην Ιταλία 10,8 χιλ και κρουσμάτων στις ΗΠΑ 138 χιλ.
Οι ΗΠΑ στην πρώτη θέση σε κρούσματα και η Ιταλία στην πρώτη θέση σε νεκρούς από κοντά και η Ιταλία
(upd15) Ακάθεκτος συνεχίζει την τρομερή του επέλαση ανά τον κόσμο ο κορωνοϊός ή Sars cov2 , σπάζοντας το φράγμα των 33.900 θανάτων αλλά και το αντίστοιχο των 717.000 κρουσμάτων.
Είναι μία εξέλιξη που αναγκάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων παγκοσμίως να εντείνουν και να επεκτείνουν τα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις των πολιτών, συνειδητοποιώντας πως είναι το μοναδικό εργαλείο περιορισμού διασποράς του ιού και ελέγχου της πανδημίας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 714 χιλιάδες οι νεκροί σε 33.600 ενώ 149 χιλιάδες άνθρωποι που νόσησαν, έχουν θεραπευτεί.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι ο αριθμός όσων θεραπεύτηκαν αντιστοιχεί στο 21% των κρουσμάτων με τάση συνεχούς μείωσης καθώς ξεκίνησε από 29%... η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι τα κρούσματα αυξάνονται με δραματικό ρυθμό.
Ο Covid -19 πλήττει 177 χώρες του κόσμου.
Τα θλιβερά πρωτεία σε αυτόν το μακάβριο ράλι διατηρούν δύο χώρες:
Η Ιταλία και οι ΗΠΑ
.
Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στον αριθμό των νεκρών με τον ασύλληπτο αριθμό 10.779, ενώ οι ΗΠΑ σε χρόνο ρεκόρ κατέστη η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, καθώς έφτασαν τις 138 χιλιάδες και με την τάση να είναι αυξητική. 

Η εξέλιξη αυτή ειδικά στις ΗΠΑ ήταν που ανάγκασε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να δηλώσει, πως εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας δύο εβδομάδας σε New York και άλλες δύο πολιτείες, κάτι που τελικά είπε ότι δεν απαιτείται και ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.
Στο πολύ σημαντικό μέτωπο της οικονομίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε στις 27/3, το ιστορικό σχέδιο των 2 τρισ δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος Trump το υπέγραψε αμέσως, ενώ στην Ευρώπη διαφωνία, όπως αναμενόταν προέκυψε στην Σύνοδο Κορυφής καθώς η πρόταση για έκδοση ευρωομολόγου ή corona bond προσέκρουσε στην στάση της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών που διαφωνούν με την προοπτική κοινού ομολόγου καθώς θέτουν ζητήματα ηθικού κινδύνου.
Διεργασίες θα λάβουν χώρες το επόμενο 15θήμερο και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει μετά.
Και ενώ όλα τα κράτη παγκοσμίως προσπαθούν να διαχειριστούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού αφενός στην υγεία των πολιτών αφετέρου στη διάσωση των οικονομιών τους, κανείς δεν γνωρίζει ούτε πότε θα βρεθεί το εμβόλιο ώστε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αλλά και το πως θα δομηθεί η επόμενη ημέρα.
Μελέτη του Ιmperial College του Λονδίνου που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει πως η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 40 εκατομμυρίων ανθρώπων εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, γεγονός που όλοι απεύχονται.
 
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 717.000.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 33.900 παγκοσμίως, ενώ θεραπεύτηκαν 149.100 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 10.779 νεκρούς  και 97.689 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 135.499 - Στους 2.201 οι νεκροί.

- Στο κόκκινο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης με 771 θανάτους.
- Στην Ισπανία καταγράφεται δραματική αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, στους 6.528 οι θάνατοι και στα 78.797 τα κρούσματα.
-Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 1.288 και τα κρούσματα σε 19.522 . 

- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 58.247 και οι νεκροί σε 455.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 2.640 και τα κρούσματα σε 38.309.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 152 ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 9.583.
- Στους 2.317 οι νεκροί στη Γαλλία, 38.105 τα κρούσματα.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 82.120 και 3.304 θάνατοι.
- Ήρθησαν στις 25/3 τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας που μετρά τα περισσότερα κρούσματα και θύματα.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.700 και οι νεκροί σε 55.
- Στους 431 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και 10.836 τα κρούσματα.
- Στα 3.980 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 14.352 στην Ελβετία που μετρά και 282 θανάτους.
- Στην Ελλάδα, 1061 τα κρούσματα, 37 οι νεκροί.
- Στους 108 οι νεκροί στην Τουρκία, στα 7.402  τα κρούσματα.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-03-28.jpg?itok=obGB70dB
Image

Τραγική πρωτιά για τις ΗΠΑ  - 124.686 τα κρούσματα  και 2.201 οι νεκροί


Στους 2.191 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 124.686, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Μεταξύ των νεκρών και ένα μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, όπως ανακοίνωσαν  οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.
Πλέον, οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη.
Με τους αριθμούς των θυμάτων του ιού και των κρουσμάτων καθημερινά να αυξάνονται, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump  γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ και ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.
 «Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο D. Trump  μέσω Twitter..
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σε ταξιδιωτική οδηγία, τονίζουν ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 βρίσκεται σε φάση εκθετικής εξάπλωσης και ήδη ξεπέρασαν από την Πέμπτη την Ιταλία και την Κίνα,  ενώ επίκεντρο της επιδημίας είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 500 νεκροί και σχεδόν τα μισά από το σύνολο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ασθενείς.
Ο ΠΟΥ φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.
Ο κυβερνήτης της Andrew Cuomo προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επίταξε την Παρασκευή 27/3 , με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων για να ανταποκριθεί η χώρα στην επιδημία του νέου κορωνοϊού.
Στο μέτωπο της οικονομίας η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την  διά βοής, το πακέτο των 2 τρισεκ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και ο πρόεδρος, Donald Trump, το υπέγραψε αμέσως το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Το πακέτο διάσωσης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που πέρασε ποτέ από το Κογκρέσο, περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ένα ανάλογο ποσό για άμεσες πληρωμές ύψους έως 3.000 δολαρίων για εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες και τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για νοσοκομεία και συναφές δομές υγείας.
Και ενώ δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δώσει χρήματα για τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας και τα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ορισμένες κοινωνικές ομάδες θα λάβουν μέχρι 1.200 δολάρια εντός τριών εβδομάδων.

Γαλλία: Στους 2.606 οι νεκροί, 40.174 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το Σάββατο (28/3/2020), όπως ανακοίνωσαν οι υγειομομικές αρχές της χώρας.
Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.
Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία.
Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Jerome Solomon, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.
Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί.
Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους

Γερμανία: 455 οι νεκροί και 58.247 τα κρούσματα

Στους 455 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 58.247, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε νωρίτερα την Κυριακή 29/3 στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αυξήθηκε σε 52.547 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία, ενώ 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας,
Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.
Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Ισπανία: Αυστηρότερη η καραντίνα - 6.528 οι νεκροί, 78.797 τα κρούσματα

Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.
Ο Sanchez είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.
Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί την Κυριακή (29/3/2020) από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.
Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.
Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο.
Σε ένα 24ωρο απεβίωσαν 838 άνθρωποι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέλθει σε  6.528, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην  Ισπανία από τη στιγμή, που ξεκίνησε η πανδημία.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 78.797 από 72.248.

Ιαπωνία: Πάνω από 1.700 τα κρούσματα, 55 οι νεκροί

Ξεπέρασε στην Ιαπωνία τους 1.700 ο αριθμός των κρουσμάτων, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 55, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που τέθηκε σε καραντίνα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Το Τόκιο επιβεβαίωσε 68 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, μετέδωσε την Κυριακή 29/3 το  NHK.
Η κυβερνήτης του Τόκιο έχει ζητήσει από τους εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν τις άσκοπες και μη επείγουσες μετακινήσεις μέχρι τις 12 Απριλίου.

Βρετανία: Στους 1.288 οι νεκροί - Επιστολή Johnson

Ξεπέρασαν τους 1.288 οι νεκροί στη Βρετανία, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 19.522.
«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας B. Johnson, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, όπως μεταδίδει το BBC.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας B.Johnson, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, υπογραμμίζει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Συμφωνία Trump – Jinping για συνεργασία κατά του κορωνοϊού


Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία για να αντιμετωπίσουν από κοινού την πανδημία του κορωνοϊού φέρονται να κατέληξαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Η συζήτηση των δύο ηγετών έγινε με φόντο τη συνεχιζόμενη πολεμική στην οποία έχουν εμπλακεί οι δύο πλευρές σχετικά με τον κορωνοϊό, με τον Trump να κατηγορεί το Πεκίνο ότι άργησε να δώσει στον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα του κρίσιμες πληροφορίες για τη σοβαρότητα του ιού, η εξάπλωση του οποίου θα μπορούσε, κατ’ αυτόν, να εμποδιστεί.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump ανέφερε ότι η Κίνα έχει κάνει πολλά και έχει κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τον κορωνοϊό.
«Εργαζόμαστε στενά από κοινού» ανέφερε ο Trump σε ανάρτηση του στο twitter.
Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ο Jinping μετά την επικοινωνία του με τον Trump φέρεται να δήλωσε ότι ο μόνος σωστός δρόμος είναι η συνεργασία ΗΠΑ - Κίνας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν οι ζωές των Αμερικάνων πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο Jinping εξέφρασε την πρόθεση της Κίνας να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ κατά της πανδημίας, τονίζοντας ότι ο μόνος σωστός δρόμος, η μόνη σωστή επιλογή είναι η συνεργασίας της Κίνας με τις ΗΠΑ.
«Η Κίνα είναι ανοιχτή και διαφανής όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού» είπε ο πρόεδρος της Κίνας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνουν τα βήματα εκείνα που θα βελτιώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Παράλληλα ο Jinping εξέφρασε την πρόθεση της Κίνας να προσφέρει βοήθεια στις ΗΠΑ για τον έλεγχο του ιού.

Κίνα: Στους 3.304 οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου προσέβαλε άνθρωπο για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο αυξήθηκε έτσι σε 82.120, ενώ οι νεκροί έφτασαν σε 3.304.
Ακόμη 45 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28/3, ανακοίνωσε ότι κατέγραψε η Εθνική Επιτροπή Υγείας την Κυριακή 29/3, ενώ διαπιστώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι.
Συνολικά 3.300 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28/3 είχαν μολυνθεί από τον ιό 81.439 άνθρωποι, βάσει της καταμέτρησης της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Image

Ιταλία: Στους 10.023 οι νεκροί - Παρατείνεται για 2 εβδομάδες απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 92.472.
Οι νεκροί έφτασαν τους 10.023.
Από την άλλη, 12.384 ασθενείς κατάφεραν να αναρρώσουν και να πάρουν εξιτήριο.
Σημειώνεται πως 3.732 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.029 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 36.653 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.
Στο μεταξύ, η  απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Ιταλία, η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 3 Απριλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.
Στην συνέχεια, αν έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) ενδέχεται να ξαναρχίσουν βαθμιαία, να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Ιράν: Στους 2.640 οι νεκροί

Τους 2.640 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ιράν , ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 38.309, σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στο Twitter αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας.
«Το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 123 θανάτους και 2.901 μολύνσεις, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάσει τους 38.309», έγραψε στο Twitter ο Αλιρεζά Βαχαμπζαντέχ, σύμβουλος του υπουργού Υγείας του Ιράν.
Ακόμη, «12.931 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό έχουν αναρρώσει».

Ρωσία:  Σε νέα φάση η επιδημία κορωνοϊού στη Μόσχα - Οι κάτοικοι αγνοούν τις εκκλήσεις για περιορισμό

Σε μία νέα φάση εισήλθε η επιδημία του κορωνοϊού δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyannin, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων υπερέβη τα 1.000 με τους πολλούς κατοίκους  να βγαίνουν έξω παρά τις εκκλήσεις να μείνουν στα σπίτια τους.
Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από το Σάββατο (28/3/2020) και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο Vladimir Putin.
Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534.
Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.

Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί - Ξεπέρασαν τις 9.000 τα κρούσματα

Τα θύματα του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στα 131 σήμερα, αφού άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127, από 1.815 χθες (28/3), ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.
Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.
Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.
Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης