Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πακέτο - μαμούθ με έκδοση ομολόγων 149 δισ. δολ. ετοιμάζει η Ιαπωνία - Μεγάλο πλήγμα η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

tags :
Νέο πακέτο - μαμούθ με έκδοση ομολόγων 149 δισ. δολ. ετοιμάζει η Ιαπωνία - Μεγάλο πλήγμα η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Ετοιμάζεται τεράστιο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας που θα υπερβεί το πακέτο των 57 τρισ. γιέν που καταρτίστηκε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008
Η Ιαπωνία θα ενισχύσει την έκδοση κρατικών ομολόγων κατά 149 δισ. δολάρια από τον Ιούλιο για να χρηματοδοτήσει ένα τεράστιο πακέτο κινήτρων με στόχο την αντιμετώπιση της ύφεσης στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.
Αυτό αποκαλύπτει σήμερα το Reuters, επισημαίνοντας ότι τα επιπλέον 16 τρισ. γιέν (149 δισ. δολάρια) σε ομόλογα είναι μέρος ανός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για την πώληση περίπου 129 τρισ. γιεν ιαπωνικών κρατικών ομολόγων (JGBs) από τον Απρίλιο.
Η αύξηση θα αντιστοιχούσε περίπου στα 17 τρισ. γεν σε πρόσθετα ομόλογα που πώλησε η Ιαπωνία το 2009 για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα τόνωσης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Το συνολικό ποσό που θα πωληθεί στις αγορές κατά το επόμενο οικονομικό έτος, θα είναι η πρώτη αύξηση της ετήσιας έκδοσης ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια.
Ο Πρωθυπουργός Shinzo Abe έχει δεσμευτεί να εκπονήσει ένα τεράστιο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας που θα υπερβεί το πακέτο των 57 τρισ. γιέν που καταρτίστηκε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος για να χρηματοδοτήσει μέρος του πακέτου, το οποίο θα περιλαμβάνει σχέδια για έκδοση περισσότερων ομολόγων, σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση θα αυξήσει την έκδοση JGBs όλων των προθεσμιών, εξαιρουμένων των 40ετών ομολόγων, των συνδεδεμένων με τον πληθωρισμό ομολόγων και των ομολόγων που παρέχουν ρευστότητα, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.
Το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιβλέπει την έκδοση ομολόγων, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με 21 εμπορικές τράπεζες και εταιρίες κινητών αξιών τις επόμενες ημέρες για να διαμορφώσει τις λεπτομέρειες και να ανακοινώσει το σχέδιο στις 7 Απριλίου.
Η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει προσθέσει σημαντικό βάρος στην οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης καθώς το ξέσπασμα διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, μειώνει την κατανάλωση και έχει αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης