Επιχειρήσεις

Αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων η Σιδενόρ και οι θυγατρικές της, λόγω κορωνοϊού

tags :
Αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων η Σιδενόρ και οι θυγατρικές της, λόγω κορωνοϊού
Η αναστολή θα είναι για ενός μηνός
Να αναστείλουν προσωρινά για το διάστημα ενός μηνός τις κύριες παραγωγικές τους δραστηριότητες, θέτοντας  ως εκ του λόγου αυτού τους εργαζόμενους σε αυτές σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ  παράλληλα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιριών να τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Αυτό αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα και των θυγατρικών Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. στις 27 Μαρτίου 2020.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και η παραλαβή πρώτων υλών (σκραπ χάλυβα) των εταιριών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα, και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη.
Με τα νέα δεδομένα της αγοράς το υπάρχον απόθεμα μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των πελατών.
Το ανωτέρω μέτρο, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος παραγωγής όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών.
Σημειώνεται ότι σε λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης