Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – Πολλά σε επικίνδυνη κατεύθυνση

Κουτσούμπας: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – Πολλά σε επικίνδυνη κατεύθυνση
Να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ακύρωσης όλων των μέχρι σήμερα απολύσεων είπε ο κ.Κουτσούμπας
Τη θέση ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι «εντελώς ανεπαρκή» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι πολλά από αυτά έρχονται για να μείνουν και ότι είναι σε επικίνδυνη κατεύθυνση.
«Πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ακύρωσης όλων των μέχρι σήμερα απολύσεων, το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πανδημία, να δοθεί το δώρο Πάσχα, να καταργηθεί η ΠΝΠ και ο νόμος που δίνει δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν κατά 50% τους μισθούς, να σταματήσει η απαράδεκτη επιβολή της δήθεν ευελιξίας της εργασίας που καταρρακώνει εργασιακές σχέσεις, ωράρια, μισθούς και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων και να νομοθετηθεί από τώρα αυτόματη κατάργηση οποιονδήποτε μέτρων και των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως και όποιων βλαπτικών μεταβολών έχουν γίνει για τους εργαζόμενους μέχρι σήμερα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κουτσούμπας.
Όπως είπε, «χρειάζεται να υπάρξει διαρκής απαλλαγή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα για χρέη σε ρεύμα, νερό, τηλεφωνικές επικοινωνίες, φυσικό αέριο».
«Να μην υπάρξει καμία διακοπή για όσους χρωστούν και αναστολή πληρωμών, κατάργηση όλων των πλειστηριασμών λόγων οφειλών σε τράπεζες.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, πληρώνουν εδώ και 10 χρόνια τα μνημονιακά μέτρα για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση και χωρίς να έχει καταργηθεί κανένα από αυτά τα μέτρα, όπως υπόσχονταν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, έρχονται και επιβάλλονται και νέα με ευθύνη κυρίως των μεγάλων εργοδοτών που τους βλέπουμε πάλι να κερδοσκοπούν και να κερδοφορούν σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έγκαιρα έχει προειδοποιήσει για νέα κρίση ενδεχομένως βαθύτερη από την προηγούμενη, ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης ύφεσης, λέγοντας ότι «τα μόνιμα υποζύγια είναι οι εργαζόμενοι.
«Άρα, εργατική τάξη και λαός, να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο μόλις βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού.
Από αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να είμαστε κάθετοι, όχι μόνο σε κάθε ασυδοσία της εργοδοσίας, αλλά και σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν έλθει και αυτά που έρχονται με αφορμή την πανδημία» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος έθεσε το ζήτημα των αυτοαπασχολουμένων, σημειώνοντας ότι «δεν φθάνουν τα 800 ευρώ για 45 μέρες, ούτε η ολιγόμηνη αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους».
Ο κ.Κουτσούμπας ζήτησε γενναία στήριξη των αυτοαπασχολουμένων, «ιδιαίτερα αυτών με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ», με «κατάργηση εντελώς του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από εισφορές ασφάλισης για το επόμενο, τουλάχιστον, 4μηνο, αναστολή των δημοτικών τελών, πλειστηριασμών και κατασχέσεων και κάθε μέσου αναγκαστικής είσπραξης προς δημόσιο, τράπεζες και ΔΕΚΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Παράλληλα είπε ότι αυτά τα αναγκαία βασικά στοιχεία αφορούν μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους καθώς και επιστήμονες «οι οποίοι δεν πρέπει να εξαιρεθούν έστω και από αυτό το πενιχρό επίδομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης