Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο κορωνοϊός θα βυθίσει σε... κώμα τις περισσότερες οικονομίες για περίπου 6 μήνες - Οι εκτιμήσεις των EIU και Berenberg

tags :
Ο κορωνοϊός θα βυθίσει σε... κώμα τις περισσότερες οικονομίες για περίπου 6 μήνες - Οι εκτιμήσεις των EIU και Berenberg
Σύμφωνα με την Berenberg, όλες οι αναπτυγμένες οικονομίες θα υποφέρουν από ύφεση με ετήσιες μειώσεις του ΑΕΠ από 3% στις ΗΠΑ έως 7,5% στην Ιταλία
Την εκτίμηση ότι η έξαρση του κορωνοϊού θα βάλει στην... κατάψυξη πολλές οικονομίες εξέφρασε αναλυτής της Economist Intelligence Unit (EIU), επισημαίνοντας ότι κάποια πρωτόγνωρα για το lockdown θα παραμείνουν για μήνες.
«Πιστεύω, ότι βασικό ζήτημα, αυτή τη στιγμή, είναι να προσπαθήσουμε και να κάνουμε κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στον κόσμο» δήλωσε στο CNBC ο Matthew Oxenford.
Αυτό σημαίνει ότι «οι περισσότερες οικονομίες θα μπουν σε μηχανική υποστήριξη για να διατηρηθούν στη ζωή -σε κάποιο βαθύ κώμα- από το οποίο θα μπορούν να βγουν σε τρεις μήνες, ίσως και σε έξι μήνες».
Παράλληλα, η Berenberg εκτιμά ότι η έξαρση θα οδηγήσει όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες σε ύφεση κατά το 2020, με τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να καταγράφει υποχώρηση 3% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
«Τουλάχιστον για τους μήνες από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, τα οικονομικά δεδομένα θα δείξουν μια συρρίκνωση που δεν έχει ξανασημειωθεί εν καιρώ ειρήνης» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωση της Berenberg.
«Φέτος, όλες οι αναπτυγμένες οικονομίες θα υποφέρουν από ύφεση με ετήσιες μειώσεις του ΑΕΠ από 3% στις ΗΠΑ έως 7,5% στην Ιταλία» προβλέπουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης