Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Σύσταση equal-weight με τιμή στόχο 1,70 ευρώ για την Alpha Bank - Τι ανέφερε η διοίκηση για κορωνοϊό

tags :
Morgan Stanley: Σύσταση equal-weight με τιμή στόχο 1,70 ευρώ για την Alpha Bank - Τι ανέφερε η διοίκηση για κορωνοϊό
Το Alpha Bank αναμένει ότι το μακροοικονομικό σοκ θα έχει σχήμα V, επηρεάζοντας ως επί το πλείστον το 2ο τρίμηνο του 2020
Η Alpha Bank ανακοίνωσε κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ το δ' 3μηνο του 2019, καταγράφοντας αύξηση 13% σε τριμηνιαϊα βάση, ενώ ο RoE ήταν στο 0,3%.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώσε η τράπεζα η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση equal-weight, ήτοι για αποδόσεις σύμφωνες με την αγορά, ενώ η τιμή στόχος είναι στα 1,70 ευρώ.
Η Morgan Stanley στάθηκε ιδιαίτερα στα σχόλια της διοίκησης της Alpha Bank, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού.
Το lockdown και οι περιορισμοί θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της οικονομίας.
Η επίδραση θα εξαρτηθεί από την ένταση και τη διάρκεια της κατάστασης, αλλά η τράπεζα αναμένει μια ανάκαμψη σχήματος V.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι η ανάπτυξη του ΑΕΠ να είναι αρνητική σε αντίθεση με το προβλεπόμενο +2,4%.
Η ελληνική κυβέρνηση ήταν γρήγορη στη λήψη προληπτικών μέτρων και οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν επίσης την υποστήριξή τους στα μέτρα.
Επί του παρόντος, ο αντίκτυπος του COVID-19 είναι ανομοιογενής: ο τουρισμός έχει ήδη δεχτεί μεγάλο χτύπημα, ενώ άλλοι, π.χ. τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, "ανθίζουν".
Το Alpha Bank αναμένει ότι το μακροοικονομικό σοκ θα έχει σχήμα V, επηρεάζοντας ως επί το πλείστον το 2ο τρίμηνο του 2020, κυρίως στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού.
Οι αυξανόμενες ταξιδιωτικές ακυρώσεις από την ΕΕ θα χτυπήσουν τον τουριστικό τομέα.
Η τράπεζα αναμένει επίσης σοκ από την πλευρά της προσφοράς, αν και η Ελλάδα είναι λιγότερο συνδεδεμένη παγκοσμίως.
Μετά το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ύψους 750 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ (συμπεριλαμβανομένων των αγορών GGB ύψους 12 δισ. ευρώ) η απόδοση των ελληνικών ομολόγων υποχώρησε και η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε ελαφρώς.
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ.
Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν θα τεθεί σε ισχύ το 2020.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή των φόρων και πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης για επιχειρήσεις, ένα ποσό ύψους 3,8 δισ. ευρώ από την
Ελληνική κυβέρνηση και 1,8 δισ. ευρώ από την ΕΕ) για i) τη χρηματοδότηση των μισθών για τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, (ii) τα οφέλη για τους εργαζομένους που έχασαν τη δουλειά τους, (iii) την υποστήριξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων.
Πρόσθετη ρευστότητα σε επιχειρήσεις θα διατεθεί στο ποσό των 5,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης