Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Ανήθηκες και παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ - Εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Ανήθηκες και παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ - Εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η τρομοκρατία των ΗΠΑ υπερβαίνει ακόμα και τα επιτρεπτά όρια σε ένα πεδίο μάχης
Ως «ανήθηκες» και «παράνομες» χαρακτήρισε της κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει μετατρέψει πλέον την οικονομική τρομοκρατία σε ιατρική τρομοκρατία.
Ειδικότερα, ο κ. Zarif επεσήμανε ότι η άρνηση της Ουάσιγκτον να άρει της κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποτελεί «ιατρική τρομοκρατία» εναντίον των Ιρανών πολιτών, διευκρινίζοντας ότι η ενέργεια των ΗΠΑ «υπερβαίνει ακόμα και τα επιτρεπτά όρια σε ένα πεδίο μάχης».
«Αν και το Ιράν είναι μία χώρα με πλούσια αποθέμετα σε αποθέματα ορυκτών, δε διαθέτει τις απαραίτητες πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον κορωνοϊό, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, ο κ. Zarif πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις κατά του Ιράν απαγορεύουν επίσης την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού από την ιρανική κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι «οι περιορισμοί στον τραπεζικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στηρίζει τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττονται από την αμερικανική κυβέρνηση και να μην υπακούσει τις «ανήθηκες και παράνομες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού έθνους».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, ανέφερε ότι η χώρα του χειρίζεται την έξαρση του κορωνοϊού κάτω από «αφύσικες συνθήκες, εξαιτίας των μονομερών κυρώσεων από τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης