Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξουν την εχθρική πολιτική τους - Υπονομεύουν κάθε προσπάθεια διαλόγου

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξουν την εχθρική πολιτική τους - Υπονομεύουν κάθε προσπάθεια διαλόγου
Η πλευρά της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να διακοπεί
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκεται να αλλάξουν την εχθρική τους πολιτική απέναντι στη Βόρεια Κορέα, διατύπωσε σήμερα το βορειοκορεατικό κρατικό μέσο ενημέρωσης KCNA, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες των δύο χωρών διατηρούν μία «ιδιαίτερη σχέση».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το KCNA, επικαλούμενο αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ, δήλωσε ότι «ο κόσμος δε θα μάθει γιατί οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας εξακολουθούν να περιπλέοκονται, παρά τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν οι ηγέτες των δύο χωρών».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκεται να αλλάξουν την εχθρική τους στάση», αναφέρει το KCNA, διευκρινίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διακόψει τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Παράλληλα, η πλευρά της Πιονγιάνγκ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Mike Pompeo, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες των G7 να ασκήσουν οικονομική και διπλωματική πίεση στη Βόρεια Κορέα σχετικά με τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα.
«Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, υπονομεύει την πρόθεση της Βόρειας Κορέας να επιστρέψει στον διάλογο», υπογραμμίζει το βορειοκορεατικό μέσο ενημέρωσης.
Επιπλέον, το KCNA, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας στην ανατολική ακτή της χώρας, έχοντας ως στόχο «να εξετάσει τα στρατηγικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των εκτοξεύσεων».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του νοτιοκορεατικού στρατού, οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε απόσταση 230 χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο να φτάνουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης