Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω συρρίκνωση στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα της Κίνας – Αυξάνεται η μόχλευση

tags :
Moody's: Περαιτέρω συρρίκνωση στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα της Κίνας – Αυξάνεται η μόχλευση
Περαιτέρω συρρίκνωση στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα της Κίνας διαπιστώνει η Moody's
Περαιτέρω συρρίκνωση καταγράφηκε στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα της Κίνας το πρώτο δίμηνο του 2020, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού οίκου Moody's Investors Service.
Ειδικότερα, τα περιουσιακά στοιχεία της σκιώδους τραπεζικής υποχώρησαν κατά 300 δισεκ. γουάν σε σύγκριση με τα τέλη του περασμένου έτους, εν μέσω επιχειρηματικών διαταραχών που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του κορωναϊού.
Συνολικά, το 2019, η πτωτική τροχιά στη σκιώδη τραπεζική της Κίνας συνεχίστηκε, αν και με βραδύτερο ρυθμό.
Τα περιουσιακά στοιχεία σκιώδους τραπεζικής μειώθηκαν κατά 2,3 τρισεκ. το 2019 σε σύγκριση με πτώση 4,3 τρισεκ. RMB το 2018, φτάνοντας στα 59 τρισεκ. γουάν - το χαμηλότερο επίπεδο μέσα τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.
Ο δείκτης αυτών των στοιχείων ενεργητικού ως μερίδιο του ονομαστικού ΑΕΠ, μειώθηκε στο 60% στο τέλος του 2019 σε σύγκριση με 67% στο τέλος του 2018 και το ρεκόρ του 86% στο τέλος του 2016.
Ταυτόχρονα, η συνολική πιστωτική επέκταση στην Κίνα παρέμεινε αμετάβλητη -στο 9%- το τελευταίο τρίμηνο του 2019.
Η άνοδος θα συνεχιστεί στο νέο έτος, καθώς τα μέτρα εκτόνωσης της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της πανδημίας θα αυξήσουν πιθανότατα την περαιτέρω μόχλευση, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί αισθητά τα επόμενα τρίμηνα, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης