Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αντέξει διαγραφές ιδιωτικών χρεών πολλών τρισ. δολ.

Bullard (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αντέξει διαγραφές ιδιωτικών χρεών πολλών τρισ. δολ.
Μπορούμε να αντέξουμε χρέος 10% υψηλότερο από ό,τι έχουμε τώρα, είπε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard
Η αμερικανική οικονομία μπορεί να αντέξει διαγραφές ιδιωτικών χρεών ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, αλλά και για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard.
Η αύξηση του δημοσίου χρέους κατά τρισεκατομμύρια δολάρια είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ και την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με τον James Bullard.
«Είμαστε μια πολύ μεγάλη χώρα.
Μπορούμε να αντέξουμε χρέος 10% υψηλότερο από ό,τι έχουμε τώρα.
Δεν είναι το ιδανικό σενάριο, όμως μπορούμε να το κάνουμε.
Και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τώρα είναι η ώρα».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, το οποίο προβλέπει της στήριξη της αμερικανικής οικονομίας με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το πακέτο διάσωσης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που πέρασε ποτέ από το Κογκρέσο, περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ένα ανάλογο ποσό για άμεσες πληρωμές ύψους έως 3.000 δολαρίων για εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες και τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για νοσοκομεία και συναφές δομές υγείας.
Προηγουμένως το νομοσχέδιο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ψήφισή του ήρθε έπειτα από διαπραγματεύσεις περίπου δύο εβδομάδων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ανεργία

Ο James Bullard εκτιμά πως το ποσοστό ανεργίας πρόκειται να ανέλθει στο 30% του ΑΕΠ, ενώ θα μειωθεί στο μισό το β’ τρίμηνο του 2020.
Βέβαια, όπως δήλωσε, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτή την εκτίμηση.
Η ανεργία, που βρισκόταν σε χαμηλό 50 ετών τον Φεβρουάριο του 2020, με 3,5%, θα μπορούσε να φθάσει είτε στο 10% ή στο 42%, υπογράμμισε.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιχειρήσεις και το πώς θα χειριστούν τα προγράμματα στήριξης που τους έχουν παρασχεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης