Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με Putin – Στο επίκεντρο ο κορωνοϊός και το πετρέλαιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με Putin – Στο επίκεντρο ο κορωνοϊός και το πετρέλαιο
Για τον κορωνοϊό και το πετρέλαιο συζήτησαν τηλεφωνικά Trump – Putin
Για την πιο στενή συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης του κορωνοϊού, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, συζήτησαν οι Πρόεδροι Vladimir Putin και Donald Trump, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα (30/3).
«Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κορωνοϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και στην οποία προστίθεται ότι «συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτή την κατεύθυνση».
Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν μακράς διαρκείας, χωρίς να προσδιορίζει πόσο διήρκεσε.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου , όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές.
Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τις οποίες ο Vladimir Putin είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον Αμερικανό ομόλογο του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.
«Όχι , δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου απαντώντας στο ερώτημα, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Donald Trump ότι ο Vladimir Putin του ζήτησε την άρση των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης