Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρειος Κορέα πραγματοποιεί νέες δοκιμές πυραύλων, ενώ μαίνεται ο κορωνοϊός διεθνώς

tags :
Η Βόρειος Κορέα πραγματοποιεί νέες δοκιμές πυραύλων, ενώ μαίνεται ο κορωνοϊός διεθνώς
Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε δύο μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους από την ανατολική ακτή της
Η Βόρειος Κορέα συνεχίζει το πολεμικό πρόγραμμά της, δοκιμάζοντας βαλλιστικούς πυραύλους, παρότι η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.
Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Κυριακή 29 Μαρτίου δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την ανατολική ακτή της, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να εξετασθούν τα στρατηγικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των «πολύ μεγάλων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων», οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές από τον περασμένο Αύγουστο και υπό την επίβλεψη του Kim Jong-Un.
Ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά τη λήψη από τον Kim Jong-Un επιστολής από τον πρόεδρο Trump που προσέφερε βοήθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Η ανάπτυξη του οπλικού συστήματος των πολύ μεγάλων εκτοξευτήρων πυραύλων είναι ένα κρίσιμο έργο πολύ μεγάλης σημασίας για την εθνική άμυνα», δήλωσε Βορειοκορεάτης αξιωματούχος.
«Η δοκιμή διεξήχθη με επιτυχία» συμπλήρωσε.
Αυτή ήταν η έκτη δοκιμή πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας τον τελευταίο μήνα, μετά από μια τρίμηνη ανάπαυλα.
Οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την πόλη Γουονσάν, στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.
Διένυσαν απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων φθάνοντας σε μέγιστο ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο.
Οι λεπτομέρειες της δοκιμής των πυραύλων αναλύονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, κατά την ίδια πηγή, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για την κίνηση αυτή της Πιονγκγιάνγκ εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.
«Σε μια κατάσταση που όλος ο κόσμος βιώνει δεινά εξαιτίας της [ασθένειας] COVID-19, αυτό το είδος στρατιωτικών κινήσεων από τη Βόρεια Κορέα είναι βαθιά ανάρμοστο και [την] καλούμε να σταματήσει αμέσως» τόνισε το νοτιοκορεατικό επιτελείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης