Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Ευρώπη μέχρι τις 20 Απριλίου

Toyota: Αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Ευρώπη μέχρι τις 20 Απριλίου
Λόγω κορωνοϊού, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota βάζει λουκέτο σε εργοστάσιά της στην Ευρώπη
Στην αναστολή της παραγωγής των εργοστασίων της στην Ευρώπη προχωρεί η Toyota, ανακοινώνοντας στις 30 Μαρτίου 2020 προσωρινό «λουκέτο» για τις μονάδες της στη Ρωσία.
Μάλιστα, έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων της σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του κορωνοϊού.
O ιαπωνικός όμιλος ζήτησε δάνεια ενός τρισ. γιέν από τις ιαπωνικές τράπεζες.
Το εργοστάσιο στη Ρωσία θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι μονάδες της Toyota στην Ευρώπη θα παραμείνουν κλειστές στο συγκεκριμένο διάστημα.
Ο ιαπωνικός όμιλος αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει την επανέναρξη ορισμένων ευρωπαϊκών εργοστασίων μετά τις 20 Απριλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει την Toyota και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς αναστέλλουν την παραγωγή ανά τον κόσμο.
Στο μεταξύ, σε νέα υποβάθμιση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota σε Α2 είχε προχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.
Η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η ραγδαία χειροτέρευση των οικονομικών προοπτικών παγκοσμίως και η πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων επηρέασαν σφόδρα τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η υποβάθμιση και η αρνητική προοπτική της Toyota ενσωματώνουν τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει η επιδείνωση των συνθηκών του οικονομικού περιβάλλοντος εν συνόλω.
Η εταιρεία, όπως σημειώνει η Moody’s, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θα επηρεαστεί επίσης από την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία θα μειώσει τις παραγγελίες σε εξοπλισμό που κατασκευάζει Toyota.
Μια αναβάθμιση βραχυπρόθεσμα είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης