Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλείνει από σήμερα 31/3 και για 14 ημέρες η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες

Κλείνει από σήμερα 31/3 και για 14 ημέρες η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες
Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει πιο αυστηρά μέτρα είπε ο υφ.Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς
Κλείνει από τις 14:00 σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου για τους πολίτες η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της επιδημίας του κορωνοϊού.
Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίστηκε ο περιορισμός της κίνησης των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο περιορισμός προβλέπει ότι για τις επόμενες 14 ημέρες θα ισχύει περιορισμός της κίνησης πολιτών από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.
«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή.
Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα» τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τις συνωστισμού που καταγράφονται στη Νέα Παραλία κάθε φορά που είναι καλές οι καιρικές συνθήκες.
Λόγω της απόφασης αυτής, αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.
Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου, θα αρχίσουν και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.
Επιπλέον, αποφασίστηκε πως ανάλογο μέτρο θα ληφθεί και στην περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης