Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στα 4,20 ευρώ η τιμή στόχος για Πειραιώς - Στα 8,8 δισ. η έκθεση λόγω κορωνοϊού

tags :
JP Morgan: Στα 4,20 ευρώ η τιμή στόχος για Πειραιώς - Στα 8,8 δισ. η έκθεση λόγω κορωνοϊού
Τα σχέδια ενίσχυσης της ρευστότητας από την κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό τμήμα των άμεσα επηρεασμένων εταιρειών
Τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, με τιμή στόχο στα 4,20 ευρώ, επιβεβαιώνει η JP Morgan Cazenove για την Τρ. Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2019 στις 30 Μαρτίου.
Η Πειραιώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 270 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 181 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ σε τριμηνιαία βάση τα κέρδη του δ' 3μηνου ανήλθαν στα 192 εκατ.
Αυτό μεταφράζεται σε 5,1% ετήσιο ROTE με υποκείμενο ROA στο 0,4%.
Η TBVPS είναι στα 12,5 ευρώ.
Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο τέλος του 2019 ανήλθε σε 15,7% με τον δείκτη CET1 στο 14,8%.
Συμπεριλαμβανομένων των τίτλων Tier 2 ύψους 500 εκατ. ευρώ που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο 2020, ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 16,8%.
Η προσπάθεια μείωσης των NPEs το 2019 είχε ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους κατά 3 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε στο market update της 3ης Φεβρουαρίου, οι νέες εισροές NPEs διαμορφώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα το 4o 3μηνο 2019.
Οι προετοιμασίες για τις δύο τιτλοποιήσεις NPEs συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ συνεχίζονται αμείωτες.
Αυτό που έχει σημασία, σύμφωνα με την JP Morgan Cazenove, και η Τρ. Πειραιώς, όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες, εκτιμούν ότι μετά το πλήγμα της κρίσης του κορωνοϊού, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έχει σχήμα V το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Η συνολική έκθεση της τράπεζας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται σοβαρά ανέρχονται στα 8,8 δισ. ευρώ (19% των δανείων), ενώ άλλα 7,5 δισ. ευρώ (16%) θεωρείται ως "μετρίως επηρεασμένα".
Η διοίκηση ανέφερε ότι η τράπεζα έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους περισσότερους εταιρικούς πελάτες που θεωρείται ότι επιβαρύνονται σοβαρά και μετρίως και έχουν εντοπίσει περίπου 1,2 δισ. ευρώ άμεση ανάγκη βοήθειας.
Αυτό θα σήμαινε ότι τα σχέδια ενίσχυσης της ρευστότητας από την κυβέρνηση (με ενδείξεις συνολικού ύψους έως 6 δισ. ευρώ) με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων, θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό τμήμα των άμεσα επηρεασμένων εταιρειών, υποθέτοντας παρόμοια ανοίγματα σε άλλες τράπεζες.
Για το μέλλον, η διοίκηση πιστεύει ότι η κερδοφορία θα παραμείνει ανθεκτική παρά το στρες της αγοράς, ενώ ο βασικός άγνωστος είναι το κόστος του κινδύνου, το οποίο θα υποστεί αυξημένη πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης