Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στα ταξίδια

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στα ταξίδια
Το CNN Travel αναφέρει επτά καταστάσεις που οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να βιώσουν αμέσως μόλις η βιομηχανία είναι σε θέση να «ανάψει» τους κινητήρες της
Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παγκοσμίως να γίνονται αυστηρότεροι, εύλογο ερώτημα πολλών είναι, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στα ταξίδια.
Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει άρθρο του CNN Travel με τη βοήθεια του Christopher Anderson, καθηγητή στο Cornell University Hotel School της Νέας Υόρκης.
Eιδικότερα, αναφέρει επτά καταστάσεις που οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να βιώσουν αμέσως μόλις η βιομηχανία είναι σε θέση να «ανάψει» τους κινητήρες της, προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης.

1. Οι κρουαζιέρες θα είναι πολύ φτηνές. Αλλά αυτό μπορεί να μην παίζει κανέναν ρόλο για τους καινούργιους επιβάτες
Οι ταξιδιώτες που αισθάνονται άνετα με την κρουαζιέρα θα βρουν πολύ χαμηλές τιμές καθώς οι υπηρεσίες κρουαζιέρας επανεκκινούν τις υπηρεσίες τους. Η πρόκληση θα είναι η προσέλκυση νέων πελατών στα κρουαζιερόπλοια.

2. H έννοια «καθαριότητα» παίρνει πλέον νέα δυναμική
«Όλοι, είτε πρόκειται για κρουαζιέρες, καταλύματα ή ξενοδοχεία, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν το θέμα της καθαριότητας. Ακόμα περισσότερο θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο την επικοινωνούσαν στους πελάτες τους». Αυτό δήλωσε ο κ. Anderson.

3. Οι τιμές ξενοδοχειακών δωματίων θα μειωθούν
Οι τιμές των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 30% την εβδομάδα της 21ης Μαρτίου, ενώ αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω πριν το άνοιγμά των μονάδων.
Ιστορικά, σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, όπως το 2001 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ή μετά το τέλος της ύφεσης το 2009, χρειάστηκε δύο φορές περισσότερο για να ανακάμψουν οι τιμές δωματίων από ό, τι για να πέσουν στο χαμηλότερο σημείο τους.

4. Οι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται πιο ασφαλείς στα ξενοδοχεία από ότι στα ενοικιαζόμενα καταλύματα
Ο Άντερσον αναφέρει ότι ίσως περιέλθουμε σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εποχή για τα ξενοδοχεία εις βάρος των άλλων μορφών διαμονής τύπου Airbnb. Αυτό θα συμβεί διότι τα ξενοδοχεία θα μπορούν να επικοινωνήσουν το θέμα της καθαριότητας ευκολότερα στους πελάτες τους.

5. Ψάξτε για χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια και άδεια αεροσκάφη
Οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετοι να ταξιδεύουν αεροπορικώς αν τα αεροπλάνα είναι λιγότερο γεμάτα, λέει ο Άντερσον.
Αρκετοί μεταφορείς την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν σχέδια για την αποφυγή ορισμένων υπηρεσιών επισιτισμού, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και η αλληλεπίδραση στο αεροσκάφος.
Ο Anderson αναφέρει ότι πρώτα τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν. Θα ακολουθήσουν τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής. Ωστόσο, τα υπερατλαντικά ταξίδια είναι πιθανόν να υστερήσουν στην ανάκαμψη.

6. Μεγαλύτερη ευελιξία στις αεροπορικές κρατήσεις – έστω και για λίγο
Οι αεροπορικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να είναι λιγότερο αυστηρές με τα τέλη ακύρωσης και αλλαγής – για μια χρονική περίοδο.

7. Η αυξημένη βιωσιμότητα είναι μια πιθανή έκπληξη
Η ευκαιρία να αντιμετωπιστούν τα καίρια ζητήματα του παρελθόντος έχει φτάσει.Ο υπερτουρισμός, τα βιώσιμα ταξίδια και το περιβάλλον ήταν τα πιο καυτά θέματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας προ κορωνοϊού. Μήπως έχει έρθει η ώρα να απαντηθούν;

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS