Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνεται η πιθανότητα ελάφρυνσης χρέους για τις πολύ αδύναμες οικονομίες

Fitch: Αυξάνεται η πιθανότητα ελάφρυνσης χρέους για τις πολύ αδύναμες οικονομίες
Έκθεση της Fitch Ratings για την κρίση του κορωνοϊού και τις αδύναμες οικονομίες
Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία μετέπειτα, αυξάνει την πιθανότητα ελάφρυνσης χρέους για τις πολύ αδύναμες οικονομίες, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Σε πρόσφατες δηλώσεις, οι ηγέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησαν από τους επίσημους διμερείς πιστωτές να αναστείλουν τις πληρωμές χρεών για τις εν λόγω χώρες (στο πλαίσιο του Καταστατικού Καταστροφής και Ανακούφισης Καταστροφών, CCRT) και δήλωσαν ότι ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σχετικό πλαίσιο στα μέσα Απριλίου. Το ΔΝΤ προχωρεί επίσης με την παροχή βοήθειας για την εξυπηρέτηση του χρέους
«Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους μπορεί να είναι περίπλοκες.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, από τις διμερείς πληρωμές ύψους 14 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ, που οφείλονται το 2020 από χώρες που είναι επιλέξιμες για την IDA, μόνο 4 δισεκ. δολάρια οφείλονται σε δυτικούς πιστωτές.
Πιστεύουμε ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του υπολοίπου.
Παρ 'όλα αυτά, η επιθυμία για ευρεία υποστήριξη επιταχύνθηκε δραματικά ως απάντηση στον κορωναϊό.
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Κίνα, υπέβαλαν εισφορές για την ανασύσταση του CCRT.
Σε ορισμένες χώρες, ο κορωναϊός έχει προσθέσει οικονομικές πιέσεις πέρα από εκείνες που δημιουργούνται από τα υπάρχοντα υψηλά επίπεδα εξωτερικού χρέους και οι ηγέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας εκτιμούν ότι μπορεί να απαιτηθεί σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος.
Οι χώρες:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης