Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 0,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 0,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (31/3) η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, εν μέσω πτώσης στις τιμές των προϊόντων ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης διαμορφώθηκε στο 0,7% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1,2% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 0,8%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -4,3% σε ετήσια βάση, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά +2,4%.
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,2% προηγουμένως, ενώ οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -3,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, διαμορφώθηκε στο 1% σε ετήσια βάση, έναντι 1,2% τον Φεβρουάριο του 2020.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή απομακρύνεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κοντά στο 2%, με τους οικονομολόγους να αναμένουν περαιτέρω πτώση του δείκτη μέσα στους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη θα δημοσιευθούν στις 17 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης