Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αντιστέκεται στις πιέσεις για lockdown λόγω κορωνοϊού ο Erdogan

tags :
Τουρκία: Αντιστέκεται στις πιέσεις για lockdown λόγω κορωνοϊού ο Erdogan
Στους 168 οι νεκροί στην Τουρκία από την επιδημία του κορωνοϊού
Αρνητικός στο να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών κυβερνήσεων και να επιβάλλει σε καραντίνα την χώρα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Παρά τις πιέσεις από την αντιπολίτευση για την επιβολή ενός lockdown ο Erdogan επιμένει πως δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της οικονομίας και πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους.
Η Τουρκία έχει ήδη αποφασίσει τη διακοπή όλων των διεθνών και εσωτερικών πτήσεων, έχει κλείσει τα σχολεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενώ έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι προσευχές και οι αθλητικές δραστηριότητες.
Παρόλο αυτά δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση που να απαγορεύσει μετακινήσεις και συναθροίσεις πολιτών, ενώ δεν έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους.
Σημειώνεται πως στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 168 θάνατοι ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 10.827.
Με την Τουρκία να προσπαθεί να εξέλθει της ύφεσης που πυροδότησε η νομισματική κρίση του 2018, ο Erdogan θέλει να αποφύγει να βάλει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας δίνοντας μια εντολή παραμονής των πολιτών στο σπίτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο ο Erdogan μέχρι στιγμής ζητά από τους πολίτες, εφόσον αυτοί εμφανίσουν συμπτώματα, να παραμείνουν σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Πάντως δεν λείπουν οι επικρίσεις.
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας διεμήνυσε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη στην ανεπαρκή αντίδραση της Άγκυρας στην πανδημία, τονίζοντας ότι τα σύνορα έμειναν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτά και ότι δεν επιβλήθηκε καραντίνα σε όσους Τούρκους ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης