Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Εκεχειρία σε Συρία και Λιβύη επιδιώκουν οι Trump και Erdogan, εν μέσω κορωνοϊού

Λευκός Οίκος: Εκεχειρία σε Συρία και Λιβύη επιδιώκουν οι Trump και Erdogan, εν μέσω κορωνοϊού
Εκεχειρία στη Συρία και τη Λιβύη επιδιώκουν οι πρόεδροι Trump και Erdogan
Οι πρόεδροι Donald Trump και Recep Tayyip Erdogan έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς με σκοπό να επιτευχθεί μία εκεχειρία στη Συρία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Όπως σημειώνεται, οι δύο άνδρες καταβάλλον προσπάθειες «να νικήσουν τον κορωνοϊό και να ενισχύσουν την παγκόσμια οικονομία».
Υπογράμμισαν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και τη Λιβύη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Συμφώνησαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ για τις χώρες που βρίσκονται σε σύγκρουση, ιδιαίτερα τη Συρία και τη Λιβύη, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εργαστούν για την επίλυση του προβλήματος».
Μια μέρα νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ικανότητα της χώρας να καταστέλλει την επιδημία κορωνοϊού.
Η Μόσχα έχει προηγουμένως ζητήσει την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στη Δαμασκό, προκειμένου να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή των προσφύγων.
Μια εκεχειρία στη συριακή επαρχία Idlib έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6 Μαρτίου μετά από συμφωνία μεταξύ του προέδρου Putin και του Τούρκου ομόλογού του, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης