Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 25 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βοσνία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαυροβούνιο

Στους 25 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βοσνία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαυροβούνιο
Στους 25 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βοσνία
Είκοσι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 411.
Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού στο Σαράγεβο, τρία στο Μπρτσκο, επτά στην Τούζλα και 25 στην Μπάνια Λούκα.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στην Μπάνια Λούκα (συνολικά 150).
Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 13 Απριλίου.
Στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία (τη μία εκ των δύο οντοτήτων της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης) άτομα ηλικίας άνω των 65 και κάτω των 18 ετών απαγορεύεται αυστηρά να βγουν από τα σπίτια τους.
Το μέτρο αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων κομμάτων, εκπρόσωποι των οποίων τονίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαυροβούνιο

Οι αρχές του Μαυροβουνίου επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως ανακοινώθηκε, οι πολίτες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από τις 7 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας (τις εργάσιμες) και από τη 1 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και δεν αφορά άτομα που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι συγκεντρώσεις πολιτών σε διαμερίσματα έχουν απαγορευτεί.
Επίσης, απαγορεύονται οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους.
Όσοι έχουν κατοικίδια μπορούν να κυκλοφορήσουν σε υπαίθριο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αφού προηγουμένως ενημερώσουν τις Αρχές.
Δεδομένου ότι δεν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι στηρίζει την απόφασή της να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στον νόμο για την προστασία από τις μολυσματικές ασθένειες.
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα φθάσουν στο Μαυροβούνιο δύο επιπλέον φορτία με ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό, που προσφέρονται από ξένους και εγχώριους επενδυτές.
Ένα αεροπλάνο με 3,5 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, δωρεά του Έλληνα επενδυτή Πέτρου Στάθη, έφτασε στην Ποντγκόριτσα, χθες, από το Ντουμπάι.
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ευχαρίστησε, μέσω του Twitter, τον Έλληνα επενδυτή για τη δωρεά του εξοπλισμού.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Μαυροβούνιο ανήλθε σε 105.
Το ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 6.262 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης