Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο οι ΗΠΑ, έκθετος ο Trump – Στους 4.076 οι νεκροί, στα 189.510 τα κρούσματα

tags :
Στο κόκκινο οι ΗΠΑ, έκθετος ο Trump – Στους 4.076 οι νεκροί, στα 189.510 τα κρούσματα
Για δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες προειδοποιεί τους Αμερικάνους ο Trump
Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες ήδη μετρούν παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα τη στιγμή που αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των νεκρών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 4.076 ενώ τα κρούσματα σε 189.510, τα οποία μακράν είναι και τα περισσότερα στον κόσμο.
Η πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ είναι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης , η οποία μετρά τουλάχιστον 1.096 θανάτους ενώ ολοένα και περισσότερες Πολιτείες επισημαίνουν την ανάγκη σε κλίνες και τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δέχεται έντονες επικρίσεις για την πολιτική που ακολούθησε απέναντι στην επιδημία.
Αν και μέχρι πρότινος υποβάθμιζε τις συνέπειες από την επιδημία, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την ίδια την πανδημία», ότι αυτή δεν μπορεί να κρατήσει την αμερικανική οικονομία κλειστή και ότι στις 12 Απριλίου θα επανεξέταζε τη στάση, χθες Τρίτη 31/1 όχι μόνο ανακοίνωσε ότι παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού, αλλά προειδοποίησε τους Αμερικάνους ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες.
«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες» είπε ο Trump, κάνοντας δραματική στροφή από τις έως τώρα εκτιμήσεις του πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα.
Αντιθέτως είπε πως είναι «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης