Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά δέκα ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 44,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά δέκα ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 44,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Η Markit εκτιμά ότι η πιθανότητα μίας περαιτέρω ύφεσης στον μεταποιητικό κλάδο της Ιαπωνίας είναι υψηλή
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (1/4) η Markit, εν μέσω ισχυρής πτώσης στη ζήτηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,8 μονάδες, έναντι 47,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών.
Μάλιστα, η Markit αναφέρει ότι η πτώση που έχει σημειωθεί στη ζήτηση του μεταποιητικού κλάδου είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με την πτώση που είχε προκαλέσει η καταστροφή από το τσουνάμι το 2011.
«Η πιθανότητα μίας περαιτέρω ύφεσης στον μεταποιητικό κλάδο κατά τους επόμενους μήνες είναι υψηλή», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μία απότομη πτώση στα αποθέματα των εισροών, τα οποία οι επιχειρήσεις θα είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν προκειμένου να διατηρήσουν την εργοστασιακή παραγωγή».
Παράλληλα, ο κ. Hayes αναφέρει ότι «συνολικά, η κλιμακωτή επίδραση του COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία μειώνει τις πιθανότητες για μία ανάκαμψη σχήματος V».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών τον Μάρτιο του 2020, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλότερο επίπεδο συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις -8 μονάδες, έναντι 0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -10 μονάδες.
Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2013, ενώ ο περασμένος μήνας ολοκλήρωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο καταγράφηκε πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης