Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Εξετάζεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Εξετάζεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών
Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται σε αυτά τα δύσκολα μέτρα, αλλά υπάρχει και ένα μερίδιο του πληθυσμού που κάνει κατάχρηση.
«Θέλουμε ο καθένας να βγαίνει, μία, δύο φορές έξω.
Να συνδυάζει τις μετακινήσεις του.
Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό με την αποστολή στο 13033, προκειμένου να αναφέρεται κι εκεί η ώρα» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα περιστατικά με τις ουρές στις τράπεζες.
«Δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο θα μπορούσε να κάνει από το σπίτι του τις συναλλαγές που θέλει, αλλά προτιμά να πάει στην τράπεζα.
Είναι λάθος.
Όλες οι οφειλές που έχουν άνθρωποι για παράδειγμα άνω των 70 ετών έχουν ρυθμιστεί να πληρωθούν αργότερα.
Δεν χρειάζεται να συνωστίζονται στο γκισέ της τράπεζας (...).
Όσον αφορά τις προμήθειες τραπεζών, κάνουμε προσπάθειες για μείωσή τους.
Εδώ είμαστε να ξαναδούμε το θέμα των προμηθειών γιατί όντως είναι υψηλές» τόνισε ο κ.Πέτσας.
Ερωτηθείς για τα μέτρα εν όψει του Πάσχα και για τις λειτουργίες στις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εξετάζουμε την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκειμένου από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία».
«Περιμένουμε να δούμε και τι θα αποφασίσει σήμερα η ΔΙΣ.
Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό.
Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησίες μας, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να μας στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάμε.
Κανένα Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο αν εξαιτίας αυτής της επιπολαιότητας χάσουμε ανθρώπους που αγαπάμε...» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με το σενάριο αποτροπής μιας μαζικής εξόδου του Πάσχα, τόνισε ότι «έχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα»
«Αξιολογούμε καθημερινά την κατάσταση.
Όταν παίρνεται μια απόφαση και λέμε ότι θα μείνουμε στις πόλεις μας και δεν θα πάμε στα χωριά μας, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ατομική ευθύνη.
Και αν δεν την αναλάβουν, εδώ είμαστε εμείς να την αναλάβουμε συλλογικά.
Είναι κρίσιμο να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ήταν αυστηρά μεν, αλλά τα πήρε γρήγορα (...).
Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.
Είναι κρίσιμο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, να δούμε πού βρισκόμαστε και μετά να το αξιολογήσουμε ξανά» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης