Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με την Ιταλία και έχει 10% δείκτη θνησιμότητας από τον κορωνοϊό;

tags :
Τι συμβαίνει με την Ιταλία και έχει 10% δείκτη θνησιμότητας από τον κορωνοϊό;
Το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας είναι περίπου 20 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γερμανίας (σχετικά 0,4%)
Το ποσοστό θνησιμότητας 10% της Ιταλίας είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά μυστήρια της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.
Το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας είναι περίπου 20 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γερμανίας (σχετικά 0,4%) και πολλαπλάσιο του ποσοστού της Κίνας (περίπου 2,5%).
Καθώς οι επιστήμονες πασχίζουν να βρουν τον λόγο, οι ερευνητές πρότειναν μια θεωρία που εξετάζεται τελευταία: η ήπια περίοδος της γρίπης της Ιταλίας άφησε τον πληθυσμό πιο εκτεθειμένο στο COVID-19.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες αγωνίστηκαν με πιο θανατηφόρες περιόδους γρίπης, δεν θα έχουν τόσο μεγάλο αριθμό πιθανών θυμάτων υψηλού κινδύνου, ειδικά καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι ο ιός είναι πιο διαδεδομένος σε πολλούς.

Μια έκθεση του ιταλικού υπουργείου Υγείας διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που οδηγούνται σε θάνατο από τη γρίπη από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο είναι οι "τέλειοι" στόχοι για τον πιο θανατηφόρο ιό σήμερα.
Ωστόσο, χάρη στο γεγονός ότι υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι από τη γρίπη, αυτό «οδήγησε σε αύξηση της ομάδας των πιο ευάλωτων», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 19 ιταλικές πόλεις μέχρι τις 21 Μαρτίου.
Με άλλα λόγια, εάν οι θάνατοι από την εποχική γρίπη ήταν περισσότεροι, τότε η "δεξαμενή" των ευάλωτων για τον COVID-19 θα ήταν μικρότερη.
Ο COVID-19 εξαπλώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Στις βόρειες πόλεις που είχαν τους περισσότερους από τους 12.000 θανάτους της Ιταλίας, η θνησιμότητα της γρίπης στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν 6% χαμηλότερη από τη γραμμή βάσης των προηγούμενων ετών.

Στις πόλεις της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, οι θάνατοι από τη γρίπη ήταν 3% εκτός της βασικής γραμμής.
Ένα γράφημα δείχνει πώς οι θάνατοι μεταξύ του πληθυσμού των 65 ετών κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 21 Μαρτίου έχουν ήδη φθάσει τα επίπεδα των δύο προηγούμενων περιπτώσεων γρίπης και ήταν ακόμα κάτω από τους θανάτους της εποχικής γρίπης την εποχή 2016-2017.
Η κατανόηση της ιστορίας των επιδημιών της Ιταλίας θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την εξήγηση του εξωφρενικού ποσοστού θνησιμότητας από το COVID-19.
Η Ιταλία έχει αναφέρει περισσότερες από 105.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, μαζί με 12.428 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης