Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Εισβολή παράνομων σκαφών στη μαρίνα Αλίμου

tags :
Εισβολή παράνομων σκαφών στη μαρίνα Αλίμου
Του Χάρη Ντιγριντάκη
Ντου στη μαρίνα Αλίμου πραγματοποίησαν σήμερα 2 σκάφη αναψυχής, ενώ λέγεται ότι επί θύραις βρίσκεται η είσοδος άλλων 30 κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, των προσωρινών περιορισμών που έλαβε η Πολιτεία και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19.
Κατόπιν βεβαίωσης των συγκεκριμένων παραβάσεων κατάπλου και ελλιμενισμού σκαφών, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού προχώρησε στην αποστολή σήματος, σύμφωνα με το οποίο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α. Ε. (η οποία ακόμη διαχειρίζεται τη μαρίνα, αφού δεν έχει τελεσφορήσει η παραχώρηση της στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ από το ΤΑΙΠΕΔ), ήδη τοποθέτησε πλωτό φράγμα στην είσοδο της Μαρίνας με κατάλληλη σήμανση και φωτισμό, τηρώντας όλους τους όρους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας προκειμένου να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά προσπάθειας αυθαίρετης εισόδου σκαφών στον τουριστικό λιμένα.
Υπογραμμίζεται ότι η ΕΤΑΔ είχε ήδη ενημερώσει την αρμόδια λιμενική αρχή το Λιμεναρχείο Φλοίσβου, προκειμένου αφενός μεν να αποτραπεί ο κατάπλους των σκαφών αυτών στο θαλάσσιο χώρο του τουριστικού λιμένα, αφετέρου δε να ακολουθηθεί η διαδικασία περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές και να επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Εν τω μεταξύ, έχοντας περιέλθει σε γνώση της ΕΤΑΔ Α.Ε, τόσο από αιτήματα, που αποστέλλονται στην Μαρίνα Αλίμου, όσο και από άλλες πληροφορίες, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να καταπλεύσει στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός νεότευκτων σκαφών αναψυχής από λιμένες του εξωτερικού, η πλειοψηφία των οποίων κατευθύνεται προς ελλιμενισμό στην Μαρίνα Αλίμου αλλά και στην Μαρίνα Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε, η εταιρεία δηλώνει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές με στόχο την αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης